Жълт код за опасно време в половин България

Жълт код за опасно време в половин България  - E-Burgas.com

Код жълто за опасно време в 12 области на страната. Денят ще започне с температури в страната от 14 до 18 градуса. Дъждовно ще бъде времето почти през целия ден, интензивни и краткотрайни на места ще са валежите. Преди обед ще има разкъсана облачност, значителна над западните и южните части от страната, с превалявания главно в централните райони.

Следобед над цялата страна ще се задържи облачно. Мощни купести облаци ще има над Дунавската равнина и в Тракия. Ще прегърми в Северна България и с по-интензивни валежи в югозападните и южните части от страната. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури в населените места ще са от 21 до 27 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Значителна ще бъде облачността с превалявания в сутрешните часове по Черноморието. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток със скорост до 25 километра в час. Максималните температури на въздуха ще бъдат до 22, 23 градуса. Морската вода е с температура от 23 градуса по северното крайбрежие до 24, 25 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до 1,5 метра.

В планините ще е облачно, а следобед ще има интензивни валежи над Рила и Пирин. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде слаб от северозапад със скорост до 30 км/ч.

Максималните температури над 2500 м височина ще са около 4 градуса, а на 1500м височина до 12 градуса.

В събота ще вали главно в източната половина от страната. В неделя ще превалява над цялата страна, с по-големи количества валежи над Добруджа и по Черноморското ни крайбрежие. В понеделник и вторник ще бъде слънчево и топло.


 

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки) Магнитни бури ни удрят от утре Смерч в морето изплаши плажуващите край Ахтопол Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря? Жълт код за опасно време в осем области Жълт код за силен вятър е в сила в цялата страна Жълт код за силен вятър в 12 области
Тагове
жълт код буря
Коментари

Още от последните новини