Жълт код за опасно време в осем области

Жълт код за опасно време в осем области - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. На отделни места в Югозападна България количествата ще са значителни, съобщава БНТ. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София - около 26°.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява дъжд. Следобед облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°, а температурата на морската вода - между 21° и 24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.

До края на седмицата в неустойчива въздушна маса ще бъде с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевична дейност и валежи. В четвъртък преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад валежите ще се усилят.

По преминаващ южно от страната средиземноморски циклон в петък и събота ще има значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-голяма е вероятността за интензивни явления до петък в югозападната половина от страната, а през почивните дни на места в цялата страна.

Сумарните количества за обстановката в отделни райони ще надхвърлят 50-80 литра на кв. метър. Максиманите температури ще се понижават.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области 13 области у нас с жълт код за силен вятър Валежи и гръмотевични бури в половин България, по морето жега Жълт код за опасно време в половин България Жълт код за силен вятър е в сила в цялата страна Жълт код за силен вятър в 12 области Дъжд и жълт код за вятър в 18 области днес Застудяването продължава и днес, отново жълт код за вятър в Бургаско Жълт код за силен вятър по морето днес
Тагове
жълт код бури
Коментари

Още от последните новини