Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря?

Какво да правим ако ни застигне гръмотевична буря? - E-Burgas.com

Предвид очакваните гръмотевични бури в страната през следващите дни, Българският Червен кръст разпространи следните съвети:

- Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета. При наличие на сух предмет, седнете върху него.

- Ако сте на открито, не лягайте и не докосвайте земята с ръце. Заемете следната позиция: клекнете, наведете главата си и покрийте ушите с длани, и дръжте краката си събрани.

- Не се хващайте и не дръжте метални предмети – те привличат гръмотевиците. Отдалечете се от електропроводите за високо напрежение. Стойте настрани от метални конструкции, огради, парапети и други метални заграждения.

- Не се подслонявайте в близост до или под надвиснали скални маси и високи сгради.

- Ако сте с автомобил, останете в него.

- Не използвайте включен мобилен телефон.

- Ако сте в дома си - изключете електрическите уреди.

Свързани статии
Техника от три града помага за оправянето на пораженията от бурята (Снимки) Магнитни бури ни удрят от утре Смерч в морето изплаши плажуващите край Ахтопол Времето застудява през уикенда, ще има дъжд и гръмотевици Валежи и гръмотевични бури в половин България, по морето жега Жълт код за опасно време в половин България На много места ще превали и прегърми Мълния уби футболен треньор по време на мач Валежи и гръмотевици до края на седмицата Мълния уби млад човек в София
Тагове
гръмотевици мълнии буря
Коментари

Още от последните новини