Застудяването продължава и днес, отново жълт код за вятър в Бургаско

Застудяването продължава и днес, отново жълт код за вятър в Бургаско - E-Burgas.com
ЕПА/БГНЕС

Днес облачността над страната ще е разкъсана, предимно значителна над Южна България, където на отделни места ще превали слаб дъжд. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°, в София – около 20°.

Ще продължи да духа до умерен, в източните райони и временно силен североизточен вятър. В областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич е в сила предупреждение от Първа степен – Код жълто за опасно силни пориви, които могат да достигнат скорост до около 80 км/ч.

И по Черноморието ще има разкъсана, над южното крайбрежие предимно значителна облачност и ще остане доста ветровито. Максималните температури ще са между 21° и 23°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде силно.

И в планините ще е много ветровито, ще духа силен вятър от изток-североизток.

Облачността ще е значителна и на отделни места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 8°.

В близките дни у нас ще преобладава слънчево време, с по-голяма вероятност за превалявания в четвъртък и петък. Температурите ще останат по-ниски от обичайните за сезона. Слабо затопляне се очаква в събота и неделя.

Свързани статии
Жълт код за вятър в десет области от страната Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието
Тагове
време жълт код
Коментари

Още от последните новини