Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада

Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада - E-Burgas.com

Днес в страната пристигнаха 62010 дози от ваксината на „Пфайзер“. До края на месеца всеки месец ще пристигат по толкова. От следващия месец се очаква да пристигнат и допълни доставки. Това съобщи на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Наличните ваксини във ваксинационните центрове са на „Астра Зенека“. Малко количества ваксини на „Пфайзер“ са насочени към изпълнение на първа, втора и трета фаза от ваксинационния план, информира той.

Интересът към ваксината на „Астра Зенека“ спадна значително, призна още министърът. „Причините за отлива всички сме свидетели какви са и на какво се дължат“, акцентира той.

Ваксините на „Астра Зенека“ ще бъдат изтеглени, ако интересът към тях спадне напълно, ще бъдат съхранявани в хладилниците. И спрямо договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях, уточни Ангелов.

Свързани статии
602 пациенти преминаха през УМБАЛ-Бургас по празниците, 700 се ваксинираха Още четвърт милион ваксини "Пфайзер" пристигнаха у нас Влизането у нас по три начина от 1 май Още 136 хиляди дози "Пфайзер" пристигат в понеделник Д-р Аспарух Илиев: Няма практика за смесване на векторна ваксина с РНК У нас нямало нито един случай на тромбоза след Астра Зенека Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Ръст на ваксинираните след включването на личните лекари в процеса
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини