Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада

Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада - E-Burgas.com

Днес в страната пристигнаха 62010 дози от ваксината на „Пфайзер“. До края на месеца всеки месец ще пристигат по толкова. От следващия месец се очаква да пристигнат и допълни доставки. Това съобщи на брифинг пред Столичната регионална здравна инспекция министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Наличните ваксини във ваксинационните центрове са на „Астра Зенека“. Малко количества ваксини на „Пфайзер“ са насочени към изпълнение на първа, втора и трета фаза от ваксинационния план, информира той.

Интересът към ваксината на „Астра Зенека“ спадна значително, призна още министърът. „Причините за отлива всички сме свидетели какви са и на какво се дължат“, акцентира той.

Ваксините на „Астра Зенека“ ще бъдат изтеглени, ако интересът към тях спадне напълно, ще бъдат съхранявани в хладилниците. И спрямо договорите, които имаме с Европейската комисия, ще преценим какво да се прави с тях, уточни Ангелов.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини