Четвърти ден издирват изчезналите рибари

Четвърти ден издирват изчезналите рибари - E-Burgas.com

Четвърти ден издирват изчезналите в района на язовир „Мандра“ край Бургас. В сряда освен с лодки и водолази, търсенето им се осъществяваше и по въздух с дрон, оборудван с термокамера, а доброволци и общински служители обикаляха пешеходните обходи по бреговете на язовира.

„Ще имаме още двама водолази от „Гранична полиция”. Вчера ни се обадиха и ни казаха, че имат нужната подготовка”, каза в ефира на „Здравей, България” по NOVA началникът на служба УКОРС към община Бургас Веселин Василев.

„Днес в издирването ще се използва и сонар. Той сканира дъното. Заради дъждовете водата е изключително мътна. Това затруднява водолазите. Теченията в язовира са изключително слаби. В момента водата е ниска и шлюзовете са затворени”, обясни Димитър Петков от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Свързани статии
Русия обяви български журналист за издирване Извънредно! Труп изплува от водите на Мандра, вероятно е на единия от изчезналите рибари С рибен курбан и два нови паметни знака бургаските рибари отбелязаха стария Никулден (Снимки) Пети ден без след от рибарите в Бургас Продължава издирването на Ивелин и Петър Хванаха на яхта в Поморие българин обявен за международно издирване Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Компенсират с 2.25 млн. лв. риболовни кораби и рибари заради ковид кризата Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи
Тагове
рибари издирване
Коментари

Още от последните новини