Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни

Вкусна риба на Ченгенето примамва бургазлии на 17 и 18 юни - E-Burgas.com

Фестивал на рибата ще се проведе на 17-18 юни в Културно- туристически комплекс „Ченгене скеле“. Организатор е МИРГ (местна инициативна рибарска група) Бургас- Камено, в партньорство с Община Бургас. Целта е да бъдат популяризирани традициите в приготвянето на ястия от риба и рибни продукти и рибарския занаят в региона. Събитието ще разнообрази и лятната програма на града както за туристите, така и за неговите жители.

За участие във фестивала са поканени изложители, които да презентират рибни продукти, сувенири на морска тематика, рибарски принадлежности, български вина и др. Посетителите ще могат да се насладят на различни деликатеси, приготвени на място.

В рамките на фестивалните дни е предвидена фотоизложба. Уникални морски кадри, запечатани от обектива на талантливия бургаски фотограф Христо Анестиев, ще могат да бъдат разгледани там. Те ще бъдат подредени в конферентния център на туристическия комплекс. Предвидена е и музикална програма.

Във втория ден на „Рибен фест Бургас 2022“ ще се проведе кулинарно състезание за приготвяне на най-вкусна рибена чорба. Умения и рецепти ще премерят готвачи от Военноморска база Бургас, ученици, любители, както и представители на местната рибарска общност. Посетителите на фестивала ще дават оценки, определяйки най-вкусната рибена чорба, а победителите в кулинарната надпревара ще получат специални награди.

Предвижда се в рамките на фестивалния уикенд Културно-туристически комплекс “Ченгене скеле” да се превърне в още по-атрактивна зона за развлечения, отдих и релакс за всички, които го посетят и имат желание да се насладят на вкусни рибни гозби и морски деликатеси.

Свързани статии
Започва четвъртото издание на SPICE MUSIC FESTIVAL 2022 Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка Бурни страсти в Царево заради обявяването на залива "Корал" за защитена местност Изградиха дългоочакваното пристанище в Несебър, плаващи пристани и кей за 121 лодки очакват рибарите Модернизират рибарското пристанище в Созопол за 750 хил.лв. Компенсират с 2.25 млн. лв. риболовни кораби и рибари заради ковид кризата Чистят морското дъно край Морска гара и Ченгене скеле Рибари в Бургаско излязоха на протест, не получили ковид помощи ИАРА вгорчи бракониерите, зарадва обитателите в зоопарка в Айтос Ченгенето по стъпките на "Света Анастасия" - превръща се в туристически обект без пластмаса
Тагове
фестивал ченгене рибарско селище риба
Коментари

Още от последните новини