Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие?

Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? - E-Burgas.com

Жители алармират, че въпреки голямата инвестиция и организацията по въпроса, паркирането в града е хаос

Има ли контрол върху неправилното паркиране в Поморие в разгара на летния сезон въпреки сериозната инвестиция от милиони, която направи общината на прага на лятото с въвеждането на синя зона? Положителният отговор на този въпрос съмнява голяма част от поморийци, които споделят, че паркирането в града, както и контролът са хаотични.

Градът в момента е препълнен с автомобили, основно с регистрационни табели от вътрешността на страната, които масово са паркирани върху тротоари и пътни маркировки, забраняващи това, а сигналите срещу нарушители са ежедневие. Припомняме, че малко преди началото на активния летен сезон общината инвестира над 1 млн. лв. за проекти, бариери, софтуер, фискални устройства, необходими за въвеждането на синя зона, както и за закупуването на репатриращ автомобил.  

Според жители, обаче резултатът от всичко това не оправдава обществените очаквания – броят на паркоместата е намален, на много места е положена маркировка М14 „Начупена линия“, забраняваща паркиранията, но масово се нарушава, а от центъра за градска мобилност реагирали мудно на сигналите подавани към 112 или полицията.

Според потърпевши поморийци дори съществува лоша практика, когато бива отстранен неправомерно автомобил от дадена улица, останалите в същото нарушение да се разминават несанкционирани, въпреки подадените сигнали за това в редица институции.

На други места пък са очертани една върху друга маркировки с различно значение, объркваща водачите. Очаквайте продължение.

Галерия
Свързани статии
Зелената зона за паркиране в Бургас става целогодишна Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие
Тагове
поморие паркиране
Коментари