Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие?

Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? - E-Burgas.com

Жители алармират, че въпреки голямата инвестиция и организацията по въпроса, паркирането в града е хаос

Има ли контрол върху неправилното паркиране в Поморие в разгара на летния сезон въпреки сериозната инвестиция от милиони, която направи общината на прага на лятото с въвеждането на синя зона? Положителният отговор на този въпрос съмнява голяма част от поморийци, които споделят, че паркирането в града, както и контролът са хаотични.

Градът в момента е препълнен с автомобили, основно с регистрационни табели от вътрешността на страната, които масово са паркирани върху тротоари и пътни маркировки, забраняващи това, а сигналите срещу нарушители са ежедневие. Припомняме, че малко преди началото на активния летен сезон общината инвестира над 1 млн. лв. за проекти, бариери, софтуер, фискални устройства, необходими за въвеждането на синя зона, както и за закупуването на репатриращ автомобил.  

Според жители, обаче резултатът от всичко това не оправдава обществените очаквания – броят на паркоместата е намален, на много места е положена маркировка М14 „Начупена линия“, забраняваща паркиранията, но масово се нарушава, а от центъра за градска мобилност реагирали мудно на сигналите подавани към 112 или полицията.

Според потърпевши поморийци дори съществува лоша практика, когато бива отстранен неправомерно автомобил от дадена улица, останалите в същото нарушение да се разминават несанкционирани, въпреки подадените сигнали за това в редица институции.

На други места пък са очертани една върху друга маркировки с различно значение, объркваща водачите. Очаквайте продължение.

Галерия
Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие паркиране
Коментари

Още от последните новини