Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие?

Има ли справедлив и ефективен контрол на паркирането в Поморие? - E-Burgas.com

Жители алармират, че въпреки голямата инвестиция и организацията по въпроса, паркирането в града е хаос

Има ли контрол върху неправилното паркиране в Поморие в разгара на летния сезон въпреки сериозната инвестиция от милиони, която направи общината на прага на лятото с въвеждането на синя зона? Положителният отговор на този въпрос съмнява голяма част от поморийци, които споделят, че паркирането в града, както и контролът са хаотични.

Градът в момента е препълнен с автомобили, основно с регистрационни табели от вътрешността на страната, които масово са паркирани върху тротоари и пътни маркировки, забраняващи това, а сигналите срещу нарушители са ежедневие. Припомняме, че малко преди началото на активния летен сезон общината инвестира над 1 млн. лв. за проекти, бариери, софтуер, фискални устройства, необходими за въвеждането на синя зона, както и за закупуването на репатриращ автомобил.  

Според жители, обаче резултатът от всичко това не оправдава обществените очаквания – броят на паркоместата е намален, на много места е положена маркировка М14 „Начупена линия“, забраняваща паркиранията, но масово се нарушава, а от центъра за градска мобилност реагирали мудно на сигналите подавани към 112 или полицията.

Според потърпевши поморийци дори съществува лоша практика, когато бива отстранен неправомерно автомобил от дадена улица, останалите в същото нарушение да се разминават несанкционирани, въпреки подадените сигнали за това в редица институции.

На други места пък са очертани една върху друга маркировки с различно значение, объркваща водачите. Очаквайте продължение.

Галерия
Свързани статии
Лекари подадоха сигнал срещу МБАЛ-Поморие, държавата не откри нарушения И Поморие ще се бори срещу шоковото поскъпване на водата Модернизират пристанището в Поморие за над 390 хил. лева Боеприпас изплува на плажа между Поморие и Ахелой Кметът на Поморие: Възмутени сме от безобразията на ВиК-Бургас В Поморие организират безплатни дерматологични прегледи Поморие домакин на среща на директорите на Центровете за личностно развитие В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки)
Тагове
поморие паркиране
Коментари

Още от последните новини