И зърнопроизводителите са против новата тол система

И зърнопроизводителите са против новата тол система - E-Burgas.com
expert.bg

Исканията им са да няма облагане на земеделската техника

Увеличението на тол таксите от месец юли се прие с негодувание от превозвачите, показа NOVA. Според новите правила на тол системата за второкласните пътища попада и земеделската техника. Най-засегнати са зеленчукопроизводителите и зърнопроизводителите. Исканията им са да няма облагане на земеделската техника. От бранша споделят, че не знаят с колко точно ще се повиши техния разход.

“Не сме съгласни да плащаме такса по второкласните пътища, защото всеки един допълнителен разход, който се прави в зърнопроизводството допълнително ни товари”, каза Людмил Работов, председател на зърнопроизводителите в пловдивска област.

Свързани статии
Зърнопроизводители от Бургас и региона с номинации за престижните бизнес награди Burgas Business Awards Превозвачи: Българите плащат най-големи ТОЛ такси МРРБ: Не е вярно, че тол системата работи на загуба, приходите отиват само за ремонт и изграждане на пътища ИПБ: България е единствената страна в Европа, която губи от тол системата си Обсъждат увеличението на тол таксите Зам.-министър Захари Христов: Винетките издържат тол системата у нас Две фирми, събиращи тол такси вместо АПИ, взели 57 млн.лв. комисионна Комитова: 900 души в АПИ отговарят за ТОЛ системата, а поддръжката е дадена на частна фирма Министър Комитова: Започнахме проверка на ТОЛ системата АПИ: Изразходваме в пъти повече средства
Тагове
тол система зърнопроизводители
Коментари

Още от последните новини