Граничари спипаха четири автомобила с имигранти, два избягаха

Граничари спипаха четири автомобила с имигранти, два избягаха  - E-Burgas.com

Граничари са заловили четири автомобила с нелегални имигранти край Царево, съобщавава сайта strandjanews.com. Аветомобилите са били общо шест, но два от тях са успели да избягат, след като разтоварили пътниците си край Аркутино.

Екшънът се разигра тази сутрин малко след 03.30, когато каналджиите са засечени и задържани от Гранична полиция Царево . Колите са със софийска регистрация, а водачите им така и не могли да дадат обяснение за превозваните в тях хора. Двамата обаче шофьори- на „Мерцедес“ и „Ауди“, единият от които с немска регистрация, са успели да се измъкнат , преминавайки през обходния път от Китен за Приморско през ММЦ. След като обаче видели, че може да бъдат заловени,те зарязали возените от тях близо 10 души на пътя Приморско- Созопол.

Задържаните 16 души са в Граничния участък в Царево. Почти всички са млади мъже и младежи, определили се като афганистанци. Предстои да бъдат разпитани и откарани във временни центрове. На каналджиите най- вероятно ще бъдат повдигнати обвинения.
 

Коментари

Още от последните новини