Горски спряха незаконна сеч край карнобатско село

Горски спряха незаконна сеч край карнобатско село - E-Burgas.com

Спряна е сечта в частни гори в землището на с. Сърнево, община Карнобат. При извършена проверка горските служители установили изсечени дървета, немаркирани с контролна горска марка. Проверяващите констатирали, че при извеждането на сечта не са спазени разпоредбите на Закона за горите. Установени са и непочистени извозни пътища, които не били посочени в технологичния план. За установените нарушения е санкциониран частно-практикуващият лесовъд и дейността в сечището е преустановена със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите.

Отново в проверка на сечище, в общински горски територии - община Поморие, инспекторите установяват извършване на сеч без издадено позволително на 18 дървета от вида благун и цер. Издадени са два акта по Закона за горите на нарушителя.

За последните четири дни на изминалата седмица, горските служители на РДГ-Бургас са проверили 25 сечища, 24 склада за съхранение и преработка на дървесина, 57 товарни моторни превозни средства и 37 физически лица. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

За последните четири дни екипите на Дирекцията са извършили повече от 150 проверки. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

Интензивните проверки на територията на цялата страна продължават.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Горски задържаха камион с незаконна дървесина с Горно Езерово Горски задържаха 60 кубика незаконна дървесина Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Близо 130 акта при поредната серия проверки по горите Над 4000 проверки в горите за 4 дни Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни Над 3500 проверки са извършили горските служители в страната Горски хванаха бракониери в Бургаско Дъжд от актове за незаконна дървесина у нас
Тагове
незаконна сеч карнибат горски
Коментари

Още от последните новини