Горски спряха незаконна сеч край карнобатско село

Горски спряха незаконна сеч край карнобатско село - E-Burgas.com

Спряна е сечта в частни гори в землището на с. Сърнево, община Карнобат. При извършена проверка горските служители установили изсечени дървета, немаркирани с контролна горска марка. Проверяващите констатирали, че при извеждането на сечта не са спазени разпоредбите на Закона за горите. Установени са и непочистени извозни пътища, които не били посочени в технологичния план. За установените нарушения е санкциониран частно-практикуващият лесовъд и дейността в сечището е преустановена със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите.

Отново в проверка на сечище, в общински горски територии - община Поморие, инспекторите установяват извършване на сеч без издадено позволително на 18 дървета от вида благун и цер. Издадени са два акта по Закона за горите на нарушителя.

За последните четири дни на изминалата седмица, горските служители на РДГ-Бургас са проверили 25 сечища, 24 склада за съхранение и преработка на дървесина, 57 товарни моторни превозни средства и 37 физически лица. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

За последните четири дни екипите на Дирекцията са извършили повече от 150 проверки. Започнати са 24 административно-наказателни производства за нарушение на Закона за горите.

Интензивните проверки на територията на цялата страна продължават.

Свързани статии
1000 дървета отсечени незаконно за седмица, замесени са и горски Обсъдиха спешни мерки по решаване на проблемите с горите Горските започнаха засилени проверки в Бургаско, вече има съставени актове Напусна ни синът на Петко Задгорски - Велин Задгорски Горски прекратиха поредната незаконна сеч Горските алармират: Бракониерите стават все по-активни! Родните горски с призив: Не купувайте незаконна дървесина! Не бъдете част от проблема! Горските се отчетоха с 7500 проверки и 115 акта за седмица Четири акта в Бургаско за незаконна дървесина, масови проверки в цялата страна Бургас сред петте области с опасност от пожари
Тагове
незаконна сеч карнибат горски
Коментари

Още от последните новини