Големи пожари бушуват в Пловдивско

Големи пожари бушуват в Пловдивско - E-Burgas.com
Архив

Три големи пожара бушуват в Пловдивска област заради запалени сухи треви и стърнища, а заради ангажираността на пожарните служби се налага попълването на дежурните смени с екипи от близките общини. Това съобщи директорът на пловдивската дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Георги Мангараков, информира БНР. 

Значителна площ от горски масив е обхванал огъня възникнал по обед между селата Брягово и Драгойново. Там са четири пожарни коли, а в потушаването се включват доброволци и горски. 

В Калояново е пламнал обор със животни и там са екипите от противопожарните служби в Стамболийски и Хисаря. Пожар при асеновградското село Нови извор застрашава реколта от 500 декара слънчоглед, там са изпратени екипи от Садово и Асеновград. Сухи треви и храсти пламнаха преди обед и в подножоието на Бунарджика в Пловдив, като от огъня там е унищожена беседка.

Заради запалени сухи треви и стърнища е пламнал и терен при гробището в село Червен. Вчерашният пожар край Кричим, който вече е потушен, също е тръгнал от местния гробищен парк.

Мангараков отправи апел към гражданите да не палят стърнища и затревени площи, тъй като едновременното потушаване на  такива пожари затруднява изключително много работата на районните пожарни служби. Налага се да бъдат мобилизирани и допълнителни екипи за сигурността на общините. 

По думите на Мангараков в момента на територията на Пловдивска област само за ден има по 30-40 пожара на сухи треви и отпадъци. 

Свързани статии
Пожар унищожи покрива на необитаема къща в Средец Исторически момент за бургаската пожарна: Ето в какво ще се превърне до пролетта (Снимки) Зазимен бар изгоря на Южния плаж в Приморско Затворници, горски и доброволци се включиха в гасенето на големия пожар в Средец Пожар на сухи треви в Средец изпепели къща на млад бургазлия Бургазлия загина в пожар, предизвикан от чушкопек на терасата Яхта за разходки пламна в Несебър (Видео) Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект Екстремна опасност от пожари в Бургаско и още седем области Бургас сред петте области с опасност от пожари
Тагове
пожар горски пожар огън
Коментари

Още от последните новини