Глоба от близо 1,8 млн. лв. за пречиствателната станция на "Елените"

Глоба от близо 1,8 млн. лв. за пречиствателната станция на

Санкция в размер на 1 787 784 лв. е наложена през лятото ПСОВ „Елените“ООД, съобщи директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова на пресконференция за отчет на летния сезон. 

През лятото са били наложени общо 11 броя санкции на общ размер 1 795 168 лв. Глоби има още за станции в Китен и Лозенец, съответно по 9 хил. лв. и 3 хил. лв.

Причината санкцията за пречиествателна санкция на в.с. "Елените" да е толкова висока, е фактът че тя работи без разрешително от 2012 година, обясни Тонка Атанасова. Поради тази причина тя подлежи на контрол от РИОСВ-Бургас и Басейнова дирекция. Сумата е изчислена на базата на резултатите, които са получени от контролните измервания, които показват високо превишение на емисионните норми. Освен това сумата се наслагвала всяка година.

Очаква се проблемът да бъде решен, едва когато община Несебър изгради отделна пречиствателна станция, през която да минават отпадноте води от "Св. Влас". В момента част от тях са включени към ПОСВ "Елените", поради което има и завишение на нормите. 

 

Коментари

Още от последните новини