Георги Тошев върна Невена Коканова в Бургас на  лента и в биографична книга

Георги Тошев върна Невена Коканова в Бургас на   лента и в биографична книга - E-Burgas.com

Двата дни посветени на легендарната актриса събраха многобройна публика в Гранд Хотел и СПА Приморец

"Дни на Невена Коканова" е събитието, което вдъхна на Бургас спомена за легендарната актриса. На 8 и 9 февруари в морския град я доведе Георги Тошев. Той представи пред многобройна публика в Гранд Хотел и СПА Приморец новите си биографични книга и филм, посветени на 80-годишнината на великолепната актриса.

Над половин час пред пълната зала журналистът и продуцент разказва за Невена Коканова - такава, каквато я помни той, такава, каквато я познава от споделеното от нейни близки и приятели, от личните ѝ разкази към него ... Такава, многолика, пъстра, скромна, безкрайно даровита спомен по спомен, дума след дума, история след история той вдъхна живот на незабравимата актриса, която буквално оживя пред публиката. Биографичната лента показа и кадри, ленти от архивите. Такива, каквито бяха някога - включително непоказвани моменти от интервю, което грандамата на сцената прави с Емилиян Станев. След края на срещата, всеки от присъстващите имаше възможност да разговаря с Георги Тошев и лично да му зададе въпросите, чийто отговори го вълнуват, както и да получи автограф.

Домакинът на събитието - Гранд Хотел и СПА Приморец Георги Тошев обрисува като все по-значимо културно средище в града и пожела: "Да продължава да правят културни празници - за мен, за вас, за всички ни".

Събитията от "Дни на Невена Коканова" продължиха и в неделния ден, когато в Гранд Хотел и СПА Приморец бяха показани три филма с нейно участие под режисурата на съпруга ѝ Любомир Шарланджиев. Прожекциите събраха също многобройни желаещи да се докоснат до легендарната актриса, нейните харизма и дарба. Томбола определи и двама щастливци сред зрителите, които получиха от Маруся Русева от "Арт ателие" двойни покани за постановките "В полите на Витоша" и "Тайната вечеря на дякона Левски".

Междувременно, ако не сте успели да посетите "Дни на Невена Коканова", то все още имате възможност да се докоснете до нея. На ваше разположение до 15.02.2019 г. включително е изложба от 30 непоказвани нейни портрета, от архива на дъщеря ѝ Теодора Шарланджиева. Те ви очакват в лаундж зоната на Гранд Хотел и СПА Приморец.   

 

Коментари

Още от последните новини