Гаф остави зад решетките обвинени в отвличане, отлагат делото

Гаф остави зад решетките обвинени в отвличане, отлагат делото - E-Burgas.com
[caption id="attachment_12153" align="alignleft" width="300" caption="Заседанието на дело за отвличане днес така и не се проведе"][/caption]

Гаф остави зад решетките обвинените в отвличане - Ахмед Фалджа и Райчо Чавдаров. Днес състав на Бургаски окръжен съд /БОС/ трябваше да гледа делото им, но се оказа, че те така и не са доведени в съдебна зала. Фалджа в момента е в ареста в Елхово, а Райчо Чавдаров в бургаския затвор.

Днес те трябваше да бъдат ескортирани от съдебна охрана, но това така и не се случи. Според съдебните охранители, те са нямали заповед да сторят това. Нито от бургаския затвор, нито от следствения арест са ги известили. "Няма такива лица при нас", категоричен бе шефът на съдебната охрана.

За разлика от тях другият обвиняем Димитър Дойнов бе в съдебна зала. Там бяха и адвокатите и близки на Фалджа и Чавдаров. Заради отсъствието на двама от основните обвиняеми обаче делото бе отложено за 7 юни. Дотогава трябва да е изпратена и информация от Районен съд Тиергартен в Германия, където срещу Дойнов тече съдебно производство. Според държавното обвинение на 6 април м.г Ахмед Фалджа, Димитър Дойнов и Райчо Чавдаров са отвлекли Ангел Станков от село Равадиново, заради 5 хил.лв, които той така и не върнал. Мъжът бил прибран насила в колата на тримата мъже и отведен към к-с "Меден Рудник", откъдето трябвало да вземе необходимата сума, с която да се разплати. След като го спират пред бл.101, той побягва и в крайна сметка успява да се отскубне и се обажда в полицията. Спрямо тримата е повдигнато обвинение по чл. 142 от НК – за отвличане и  противозаконно лишаване от свобода. За това престъпление законът предвижда от 3 до 10 години затвор. Обвиняемите очаквано имат друга версия. Те твърдят, че познавали Ангел и го взели, за да ги снабди с марихуана. По думите им "отвлеченият" никога не им е дължал пари.
Коментари

Още от последните новини