Фаркол- с първа българска хомеопатия

Фаркол- с първа българска хомеопатия - E-Burgas.com
D-r Ivailo Dimitrov Платено интервю Д-р Ивайло Димитров e роден в Бургас. Лекар специалист по психиатрия, психотерапия и хомеопатична терапия. Сред квалификациите му са „Работа със зависими от психоактивни вещества“ - гр. Бон /3 години/, „Фамилно консултиране“ - гр.Стокхолм /5 години/, „Овладяване на стреса“ - гр. Тбилиси /2 години/, „Групова динамика и процес“, „Позитивна психотерапия“ - гр. Петербург. Работил е в Спешна помощ-Варна, бил е директор на Дирекция „Здравеопазване, превенция и социални дейности“ в община Бургас. Председател на Общински съвет по наркотични вещества, директор на Балкански офис на организация  ECAD /Европейски градове срещу наркотиците/. Член на Български лекарски съюз, Българска психиатрична асоциация и Българска медицинска хомеопатична организация.     Д-р Ивайло Димитров:   Първите български хомеопатични продукти са без аналог в световната медицина   В практиката си разработих собствени схеми за терапия, вече са в масово производство, за да помагаме на повече хора, казва бургаският специалист  
  • Д-р Димитров, в Бургас сте познат като специалист психиатър, който работи по уникален метод с наркотично зависими, отчитайки доста добри резултати. Познават ви също като администратор, част от общинското ръководство в предишния мандат. И разбира се, като успешен психиатър и психотерапевт, и практикуващ лекар-хомеопат. Сега сте в нова роля – двигател за производството на първите български хомеопатични продукти. Как се случи това?
  • Както знаете съм преподавател по клинична хомеопатия в медицинските университети за лекари и фармацевти. През годините, помагайки за разрешаването на проблемите на хора с наркотични зависимости и техните семейства, разработих схеми за терапия за петте групи наркотици: тютюнопушене, алкохол, хероин и опиоиди, канабис и производните му, стимуланти като кокаин и амфетамини. Обучавайки лекарите осъзнах страха и неувереността на всеки от тях, за това да работи с хомеопатичните монопрепарати. Така се роди идеята за създаване на „Белл Хомеопатия“ – първия български производител на хомеопатични препарати.
  • Разкажете как достигнахте до разработката на първата серия хомеопатични продукти и имате ли вече обратна връзка от пациенти за тяхното действие?
  • Първата серия от 9 хомеопатични продукта реших да насоча към най-големите здравословни проблеми на моите пациенти: Алкобел – за алкохолни зависимости, Астмобел – при астматични проблеми, Синубел – при синузитни проблеми, Слимбел – за отслабване, целулитни проблеми и стрии, Мигренбел – при главоболие, световъртежи и мигрени, Стресбел – за повлияване на тревожна напрегнатост, нарушения на съня и реакции на стрес, Табакобел – за справяне с проблема с тютюнопушенето, Хипертобел – при хипертонии и за стабилизиране на кръвното налягане, Имунобел – за повишаване на общия и локален имунитет. Пациентите ползващи тези препарати са впечатлени от бързия им ефект и усещането за нарастващ контрол върху собственото им здраве.
  • Как помага хомеопатията и докъде стигат нейните сили – нека обясним на широката публика, част от които са скептици за тази медицинска система?
  • Хомеопатията е естествен начин за повлияване на здравословните проблеми, като част от холистичния подход към човешкото здраве. Основава се на принципа „Подобното лекува подобно в безкрайно малки дози“. За мен като лекар още по-важно е, че лекува без да вреди. В началото на моето обучение аз също бях крайно скептичен към ефектите на тази медицина, но сега в практиката си като лекар-хомеопат съм уверен в нейните безспорни предимства. Разбира се, че и тя има своите граници, затова е важно лекаря да я познава в детайли.
  • Какви са цените на новите продукти, могат ли да си ги позволят средностатистическите потребители?
  • Когато разработвах продуктите, най-важното беше те да бъдат достъпни за пациентите. Цените са в два ценови класа: до 9.80 и до 14.80 пределна цена в аптеките. Ексклузивен дистрибутор на продуктите е „Фаркол“.
  • Какво бихте посъветвали хората?
  • Хомеопатичната терапия е начин хората да се лекуват с природни средства, без да се консумират вредните ефекти, като се стига до състояние на пълно справяне и излекуване от болести. Комбинираните хомеопатични продукти на „Белл Хомеопатия“ са уникални по своя състав и нямат аналог в световната медицина. Посрещат се от пациентите с невероятно голям интерес и за мен и екипа ми е удоволствие, че така можем да дадем шанс на все повече хора да възстановят своето здраве.
   
Коментари

Още от последните новини