Единадесетият Ретропарад на класическите автомобили ще бъде под знака на Хот Род

Единадесетият Ретропарад на класическите автомобили ще бъде под знака на Хот Род - E-Burgas.com

Над 100 модела ще бъдат представени по време на единадесетото издание на Ретропарада за класически автомобили, който се открива на 7 юли от 10:00 часа пред Пантеона в Бургас.

Тази година бургазлии и гостите на града ще могат да видят коли от типа Хот Род, които се възприемат като ново поколение тунинговани возила. Това са нестандартни модели, които се правят с части от различни автомобили, монтирани в зависимост от предпочитанията на конструктора.

Освен уникални, тези машини почти винаги разполагат с мощен двигател, често "взет назаем" от друг автомобил, но винаги доработен и украсен, така че да се чува и забелязва.
В България този тип коли не са често срещани, което ги прави изключително впечатляващи.

Част от тазгодишната автоизложба ще бъде и много рядък съветски правителствен автомобил на частен колекционер от Петрич. Наред с него ще бъдат показани и други луксозни социалистически возила, както и довоенни автомобили и камиони.

Дебют ще направи варненски колекционер с много рядък модел на "Мерцедес" от 50-те години, а гости от Сърбия, Чехия и Словения ще представят изключително интересни и атрактивни возила.

Освен автомобили, на Ретропарада тази година ще бъдат показани и много интересни мотоциклети от страната и чужбина. Гост и участник ще бъде словенецът Петер Брон, който е собственик на най-големия мотоциклетен музей в Европа.

 

Коментари

Още от последните новини