Доброволческият екип на Бургас се увеличи с 19 души

Доброволческият екип на Бургас се увеличи с 19 души - E-Burgas.com

Днес екипът на доброволното формирование към Община Бургас се увеличи с 19 души. Така общата му численост стана 112, като единния телефонен номер за спешни повиквания.

Бургаският организиран доброволчески отряд бе създаден през 2013 година със заповед на кмета Николов. Оттогава до днес той многократно е оказвал ценна помощ в редица извънредни ситуации - летни пожари, зимни наводнения...

"За нас е чест да ви привлечем в бургаското доброволно формирование. Вашето участие в него ще даде възможност за спасяването на живот и предотвратяване на материални щети. Сигурността на бургазлии е по-висока, благодарение и на вас!" - с тези думи днес кметът Николов приветства новите доброволци.

Всички 112 члена на бургаския отряд имат готовност при получаване на сигнал да отидат в оборудвания от Общината склад, да се екипират със специалните си облекла и техническо снаряжение, и по най-бързия начин да стигнат до мястото, където има нужда от тяхната помощ. За това те отделят от личното си време и не получават заплащане, така че заслужават всеобщо уважение.

Коментари

Още от последните новини