Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява

Директорът на УМБАЛ д-р Бойко Миразчийски: Натискът на болни от ковид не намалява - E-Burgas.com

30% от лекарите в болницата са заявили желание да се ваксинират, останалите като има повече яснота за ваксината

21 дни след въведените мерки в цялата страна, натискът върху УМБАЛ Бургас не спира, обясни директорът й  д-р Бойко Миразчийски пред БНР. В началото на седмицата 67 са били  лекарите и сестри,които не са били на работа заради ковид, за заместването им разчитаме само на персонала от нашата болница, подчерта той. Има недостиг на лекари и сестри в момента  във всички бургаски лечебни заведения. 

"Натискът ще го има, докато има болни хора. Нон стоп линейките водят пациенти в нашия триаж, 80 % от тези пациенти се нуждаят от настаняване на легло. Натискът не е намалял спрямо предходните дни. Ефектът от въведените мерки ще бъде усетен по-късно", поясни той. "Тук не говорим дали ще има заболели или не. Говорим за хора с усложнения. Те настъпват на 15-20 ден от момента на експозицията".

30% от състава на областната  болница са заявили желание да се ваксинират. Д-р Миразчийски  очаква техният брой да се увеличи. Това ще се случи след като има повече яснота относно ваксината.

През 2018 година УМБАЛ Бургас спира да приема пациенти с пневмония заради промени в нормативната уредба. Според тях,за да се осъществява лечение на болестта са нужни назначени пулмолози. Такива в болницата няма, малко са те като специалисти в града, поясни д-р Миразчийски. Ако регламентът бъде променен и върнат така, както беше преди две години, ние ще можем отново да лекуваме хора с пневмонии,точни той.

Свързани статии
Новозаразените двойно повече от излекуваните последните 24 часа Над 20 хиляди души се ваксинираха за един ден, 1733 са новозаразените Бургас и Царево с висок брой новозаразени с ковид За удобство на бургазлии: Запишете си час за ваксина в двата пункта в болницата Кметът Димитър Николов: От 4 700 ваксинирани само седем души са прекарали ковид и то леко 1 463 са новозаразените у нас, 35 са починали Бургазлии могат да се ваксинират безплатно с AstraZeneca през уикенда! Ето къде Кметът Димитър Николов внесе извънредна докладна за закупуване за фризер за кръвна плазма Ковид взе пет нови жертви в Бургас Над 1000 на ден стават заразените с ковид у нас
Тагове
ковид болница умбал пациенти д-р миразчийски
Коментари

Още от последните новини