Бургас се поклони пред паметта на Христо Ботев (Снимки)

Бургас се поклони пред паметта на Христо Ботев (Снимки) - E-Burgas.com

Бургас се преклони пред паметта на Христо Ботев и загиналите за освобождението на България. Стотици млади хора, граждани и общественици почетоха саможертвата им.

Ритуалът започна със сигнала на сирените, точно в 12.00 пред бюст-паметника на поета и революционер в Морската градина.

Преди минути тук бе отслужена заупокойна молитва. Последва военен ритуал, а след това стотици бургазлии положиха венци и цветя.

Тази година се навършват 146 години от героичните събития на 2 юни 1876 година, когато в подножието на връх Вола войводата Христо Ботев пада покосен от куршум. Словото и делата му остават безсмъртни, за да ни напомня за великата саможертва и любов към Отечеството.

Галерия
Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Честваме 175 години от рождението на Христо Ботев Отбелязваме 145 години от Шипченската епопея Бургас отбелязва 120 години от рождението на Петко Задгорски с непоказвани творби Почитаме паметта на Ботев и загиналите за свободата на България Цяла България се подготвя за отбелязване паметта на Ботев Бургас отбелязва 79 години от спасението на българските евреи Бургас отдаде почит към делото на Апостола (Снимки) Отбелязваме 148 години безсмъртие за Апостола на свободата 152 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа
Тагове
христо ботев годишнина
Коментари