Димитър Николов: Бургас ще се бори да получи повече ваксини от планираното

Димитър Николов: Бургас ще се бори да получи повече ваксини от планираното  - E-Burgas.com

В момента основният ни фокус са ваксините. Аз лично настоявах в Бургас да пристигнат повече ваксини, отколкото бяха планирани. Мотивирам се с това, че Бургас е открит град, има комуникации, а наближава и летен сезон. Освен това броят на позитивните проби е по-висок от средния за страната. 

Това коментира днес кметът Димитър Николов усилията, които полага община Бургас за справяне с пандемията и очакващата се трета вълна от заразени. 

В момента на територията на общината има определени повече от 35 точки за ваксинация, но те ще заработят, когато бъдат заредени с ваксини. Той призова всички бургазлии да се ваксинират при първа възможност и да не бавят решението си заради избор на производител на препарата. 

Няма недостиг на болнични легла, апаратура и лекарства към този момент. По думите на Николов за разлика от втората вълна сега тежките случаи в реанимация са много по-малко. 

 

Свързани статии
Костадин Ангелов с три опции за колективен имунитет Проф. Кантарджиев: Можем да постогнем колективен имунитет през май и юни Още 19 200 дози ваксини "АстраЗенека" пристигат у нас Изтеглят ваксините на „Астра Зенека“ у нас, ако интересът продължава да спада Ръст на ваксинираните след включването на личните лекари в процеса Проверяват случай на починала ваксинирана медицинска сестра Едва 9% от най-уязвимите българи са ваксинирани Pfizer изпревари AstraZeneca в област Бургас, общо 554 души се ваксинираха за ден Личните лекари в област Бургас започват да ваксинират от днес Над 500 души се ваксинираха за ден в област Бургас, Pfizer настига AstraZeneca
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини