Димитър Николов: Бургас ще се бори да получи повече ваксини от планираното

Димитър Николов: Бургас ще се бори да получи повече ваксини от планираното  - E-Burgas.com

В момента основният ни фокус са ваксините. Аз лично настоявах в Бургас да пристигнат повече ваксини, отколкото бяха планирани. Мотивирам се с това, че Бургас е открит град, има комуникации, а наближава и летен сезон. Освен това броят на позитивните проби е по-висок от средния за страната. 

Това коментира днес кметът Димитър Николов усилията, които полага община Бургас за справяне с пандемията и очакващата се трета вълна от заразени. 

В момента на територията на общината има определени повече от 35 точки за ваксинация, но те ще заработят, когато бъдат заредени с ваксини. Той призова всички бургазлии да се ваксинират при първа възможност и да не бавят решението си заради избор на производител на препарата. 

Няма недостиг на болнични легла, апаратура и лекарства към този момент. По думите на Николов за разлика от втората вълна сега тежките случаи в реанимация са много по-малко. 

 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини