Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж

Димитър Найденов: Ивицата до Догансарай вече не е земеделска земя, а плаж - E-Burgas.com

Статутът на терена е бил променен в кадастралните карти

Ивицата пред летния сарай на Ахмед Доган на нос "Чукалята" в "Росенец" вече е нанесена в кадастралните карти като плаж. Това обяви депутатът от "Демократична България" Димитър Надейнов.

По думите му до това се е стигнало след дълга институционална битка, поведена от него и колегите му в "Демократична България" Христо Иванов и Ивайло Мирчев на 7 юли 2020 г.

'Битката, която поведохме за отвоюването на завзетия от Доган плаж приключи с победа на свободните граждани над задкулисието. Пътят, който води до плажа - същият печално известен като “Подаръка за Доган” - този , който кметът на Бургас на 28 април 2020г направи всичко възможно да  убеди чрез заблуда много от общинските съветници в града да придадат в частна собственост на Почетния председател на ДПС, вече става гарантиран по закон и по тази причина става невъзможно да бъде частен." написа Димитър Найденов във Фейсбук. 

Той допълва, че е спазил обещанието си, което е повел на 28 април в качеството си на общински съветник, да направи всичко възможно да поправи грешката си и върне пътя отново на гражданите.   

По думите му площта на новия български плаж е 1412м2.

Свързани статии
Създават комисии за "Росенец" и полицейския произвол на протести Десетки доброволци запретнаха ръкави в чистене на Росенец ГЕРБ изпревари ДБ за комисията "Росенец" Д-р Симидчиев от "Демократична България" няма да се кандитаира за премиер Електоратът на "Демократична България" отново с най-висок образователен статус ДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от Бургас ВАС: Плажът пред Догансарай влиза в кадастъра като защитена територия Върховният съд отказа да спре вписването на "Росенец" като плаж Димитър Найденов: 71.3% от последователите на Бойко Борисов в Туитър са фалшиви Безплатно автокино пред Догансарай довечера
Тагове
Димитър Найденов Догансарай Росенец Демократична България
Коментари

Още от последните новини