Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово

Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово   - E-Burgas.com

Продължава гасенето на големия горски пожар над село Югово, община Лъки, който обхвана над 1100 дка в Родопите. Той се развива на 2 фронта – към Нареченски бани и към Югово, в труднопроходима местност, предаде БНР. Тази сутрин 4 пожарни автомобила с 11 огнеборци, 10 доброволци и служители на горското стопанство продължават борбата с пламъците, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

"Пожарът е в досегашните си граници, но снощи имаше горене вътре в зоната му, тъй като има недоизгорели участъци. Горят паднали дървета, храсти и т.н. Днес ще обработваме краищата и на 2-та пожара, за да не ги „изпуснем“ и да тръгнат към нови площи" обясни пред Радио Пловдив ръководителят на Аварийно-спасителния отряд към пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Той уточни, че днес с огъня се борят пожарникари и доброволци, а военнослужещите, както и военният хеликоптер "Кугър", са в готовност да се включат до час, ако са необходими. Пожарът избухна рано сутринта на 12 август в борова гора. Разгоря се бързо и обхвана огромна площ. Десети ден с пламъците се борят пожарникари, горски служители, военнослужещи и доброволци, подпомагани от въздуха от вертолет "Кугър".

 

Свързани статии
Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Огромна опасност от пожари заради жегата Засилват мерките срещу пожари в паркове и резервати у нас И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната Военни продължават да се борят с пламъците над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите Екстремален индекс за пожари в 20 области у нас Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари
Тагове
пожари Югово
Коментари

Още от последните новини