Огромна опасност от пожари заради жегата

Огромна опасност от пожари заради жегата - E-Burgas.com

Екстремално висок е индексът за пожари в голяма част от Дунавската равнина и Горнотракийската низина за днес, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Забранено е паленето на открит огън в горските и земеделските райони. Забранено е пушенето и паркирането в площи с посеви със зърнено-житни култури.

Валежи не се очакват в близките няколко дни, температурите се повишават. Температурите ще достигнат 33 градуса, в София - около 27°. Денят ще е слънчев. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.


 

Свързани статии
Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Засилват мерките срещу пожари в паркове и резервати у нас И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната Военни продължават да се борят с пламъците над Югово Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите Екстремален индекс за пожари в 20 области у нас Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари
Тагове
пожари
Коментари

Още от последните новини