И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната

И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната - E-Burgas.com

Полиция и огнеборци с общи действия срещу пожарите в страната. Екипи излизат на терен в природните паркове, вилните зони, по екопътеки и туристически обекти. Посетители на парк „Сините камъни" често се случва да поставят в риск планината. По пътеките в парка има изхвърлени много фасове и необезопасени огнища.

При необходимост се съставят протоколи. На място има екипи от пожарна, полиция и горски стопанства и работим заедно, обясни старши инспектор Димитър Сяров, началник група в РСПБЗН, цитиран от cross.bg.

Според Димитър Ценов от полицията е важно любителите на природата да спазват правилата, особено в пожароопасни сезони като лятото.

Красимир Цуцов от управата на парк „Сините камъни" обясни, че в планината има горски инспектори, които обикалят по график и предупреждават гражданите да не оставят огнищата незагасени. Поставени са и табели, но въпреки това нарушители има.

Глобите варират от 200 до 2000 лева в зависимост от тежестта на нарушението.

Свързани статии
Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Огромна опасност от пожари заради жегата Засилват мерките срещу пожари в паркове и резервати у нас Военни продължават да се борят с пламъците над Югово Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите Екстремален индекс за пожари в 20 области у нас Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари
Тагове
пожари
Коментари

Още от последните новини