Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите

Военни и вертолет на ВСС продължават борбата с пламъците в Родопите - E-Burgas.com

Военнослужещи от 4-и артилерийски полк от състава на Сухопътните войски и екипаж с вертолет от 24-а авиобаза от Военновъздушните сили и днес, 15 август, ще продължат да гасят големия горски пожар над село Югово, Община Лъки.

От 08.00 ч тази сутрин 37 военнослужещи и 4 автомобила от 4-и артилерийски полк са на терен в труднодостъпната високопланинска местност. Действията им се водят от подполковник Коста Делев, командир на противотанков дивизион в полка. Освен над село Югово, днес част от тях ще бъдат и в местността Орехово над Нареченски бани. Асеновградските артилеристи гасят за трети пореден ден. Модулът действа в района на пожара по 12 часа.

За четвърти пореден ден в гасенето на този пожар се включва вертолет „Кугар” с екипаж от 24-а авиационна база, който ще извършва погасяване на огъня от въздуха. През вчерашния ден машината е извършила 78 водохвърляния от въздуха в района на пожара.

Свързани статии
Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Огромна опасност от пожари заради жегата Засилват мерките срещу пожари в паркове и резервати у нас И полицията се включи в гасенето на пожарите в страната Военни продължават да се борят с пламъците над Югово Девети ден продължава гасенето на пожара над Югово И дъждът не можа да угаси пожарът над Югово Близо 16 хил.декара гори са погълнати в 219 пожара Екстремален индекс за пожари в 20 области у нас Горски настояват за повече защитни облекла и техника за гасене на пожари
Тагове
пожари
Коментари

Още от последните новини