Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов

Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов - E-Burgas.com

Паметникът на големия български поет и революционер Пейо Яворов днес събра десетки жители и гости на града, дошли да отдадат почитта си по повод 144-та годишнина от рождението му.

Макар да е живял за кратко в някогашното Анхиало (1899-1900 г.), Яворов и неговото творчество остават живи тук не задълго, а завинаги.  “В Анхиало написах “Калиопа”, вдъхновен от една хубава мома българка…” – изповядва се в недовършената си автобиография Яворов.

Паметно слово, по текст на литератора Мариана Маринова, произнесоха Стефания Кусева и Виктория Димова от литературен клуб „Звъниче“ и Валери Петров от 7.клас на СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие.

Венци и цветя поднесоха кметът Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, ученици и учители от СУ „Иван Вазов” и ПГТ „Алеко Константинов“, председателят на НЧ „Просвета 1888“ Милчо Талев, жители и гости на Поморие.

Свързани статии
Двама каланджии от Поморие чуха от съда най-тежката мяркаСлед сигнали от граждани: Разпоредиха проверка на Поморийското езероПоморие създава собствено предприятие за сметопочистванеКоледари гостуваха на последната сесия в поморийския съвет (Видео)ВиК обещава: Пускаме водата в Поморие до обядОбсъдиха идеята за паметник на кан Тервел в БургасПоморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общинатаНовото модерно пристанище в Поморие получи зелена светлина за ползване В Поморие продължават санирането на блокове и училища (Снимки)Превръщат Водната кула в Поморие в музей на рибарството (Снимки)
Тагове
Поморие паметник
Коментари

Още от последните новини