Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов

Десетки поморийци положиха цветя пред паметника на Яворов - E-Burgas.com

Паметникът на големия български поет и революционер Пейо Яворов днес събра десетки жители и гости на града, дошли да отдадат почитта си по повод 144-та годишнина от рождението му.

Макар да е живял за кратко в някогашното Анхиало (1899-1900 г.), Яворов и неговото творчество остават живи тук не задълго, а завинаги.  “В Анхиало написах “Калиопа”, вдъхновен от една хубава мома българка…” – изповядва се в недовършената си автобиография Яворов.

Паметно слово, по текст на литератора Мариана Маринова, произнесоха Стефания Кусева и Виктория Димова от литературен клуб „Звъниче“ и Валери Петров от 7.клас на СУ „Иван Вазов“ гр. Поморие.

Венци и цветя поднесоха кметът Иван Алексиев, председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов, общински съветници, общественици, ученици и учители от СУ „Иван Вазов” и ПГТ „Алеко Константинов“, председателят на НЧ „Просвета 1888“ Милчо Талев, жители и гости на Поморие.

Свързани статии
Ето как Бургас ще отбележи 150 години от гибелта на Левски Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Отново отварят паметника "Бузлуджа" за посетители
Тагове
Поморие паметник
Коментари

Още от последните новини