Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините

Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Мнозинството в енергийната комисия в НС не прие предложението на ГЕРБ-СДС за предоставяне на държавна помощ заради скъпия ток на общини, болници, детски градини, училища и вероизповедания, съобщава сайтът Dnes.bg.

ГЕРБ искаше 100% покриване на разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

Предложението предвиждаше министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в пълен размер за този тип потребители.

Основният аргумент на въздържалите се депутати беше, че това е в правомощията на изпълнителната власт, а не на парламента.
 

Свързани статии
Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Без ток заради ремонти на електропроводи в общината, ето къде ще има смущения Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Част от Бургас осъмна без ток 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата
Тагове
ток общини
Коментари

Още от последните новини