Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините

Депутатите не се съгласиха държавата да плаща тока на общините  - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Мнозинството в енергийната комисия в НС не прие предложението на ГЕРБ-СДС за предоставяне на държавна помощ заради скъпия ток на общини, болници, детски градини, училища и вероизповедания, съобщава сайтът Dnes.bg.

ГЕРБ искаше 100% покриване на разликата в сметките за електричество на общини, болници, културни институти, училища, детски градини и ясли и старчески домове, обществен транспорт и други общински предприятия.

Предложението предвиждаше министрите на финансите и на енергетиката да изготвят механизъм за компенсиране в пълен размер за този тип потребители.

Основният аргумент на въздържалите се депутати беше, че това е в правомощията на изпълнителната власт, а не на парламента.
 

Свързани статии
Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Енергийният министър: Няма да има режим на тока у нас Омбудсманът: Цените на тока и парното трябва да са поносими за хората Търсят кръв за детето, ударено от волтова дъга в Бургас Къмпинг „Каваци“ остана без ток, местните притеснени от кражби Бургас ще продължи да бори скъпия ток с проекти за зелена енергия Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си Бургас събира най-добрите майстори в страната в изложба на Ненко Токмакчиев ББР ще подпомага бизнеса заради скъпия ток Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева
Тагове
ток общини
Коментари

Още от последните новини