Държавата изкупува стоката от пазарите, раздават я на нуждаещите се

Държавата изкупува стоката от пазарите, раздават я на нуждаещите се  - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов разпореди на земеделския министър, по-най-бързия начин да се разкрият места в големите търговски вериги, където българските фермери да могат да реализирита своята земеделска продукция, заради затворените вчера борси и големи пазари.

Освен това той нареди българските плодове и зеленчуци, които не могат да бъдат продадени, да бъдат изкупени от държавата и раздадени на най-нуждаещите се.

Министър-председателят посети текстилния завод в Твърдица, където се произвежа специалният плат за защитните обелкла.

"Ако някъде установите, че домати, краставици, нещо, което са произвели и заради борсите, които затворихме, поради тяхна вина, че не спазваха дисциплината, Социалният патронаж веднага да ги изкупи и да ги дадем по празниците да се изконсумират от старческите домове, въобщи всички, които са от социалните служби." заяви Борисов, цитиран от БНТ.

Свързани статии
Цените на храните отново се вдигат Мъж получи условна присъда за търговия с вот МВР работи по 100 случая за купуване на гласове 612 са образуваните досъдебни производства за търговия с вот до деня за размисъл Бургаска област сред най-разследваните от МВР за търговията с вот Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове "Изправи се! Мутри Вън" - Бургас натири Цветелин Георгиев Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати Иван Гешев иска имунитета на бургаски кандидат-депутат, търгувал с вот в Маринка Девет мъже са задържани в Бургаско за търговия с вот (Снимки)
Тагове
храни търговия
Коментари

Още от последните новини