Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати

Премиерът Стефан Янев: Работата срещу купения вот дава резултати - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

Премиерът Стефан Янев се обърна към гражданите и ги призова да са активни, да упражнят правото си на глас свободно, отговорно и осъзнато, информира БНР. Той подчерта, че служебното правителство ще полага усилия и в изборния ден, за да се гарантира прозрачността, честността и автентичността на вота.

В обръщението си към избирателите служебният премиер подчерта още, че МВР и правоохранителните органи полагат усилия да минимизират купения и корпоративния вот:

„Тяхната работа вече дава резултати, което според мен е достатъчно основание българските граждани да се чувстват сигурни и да дадат своя вот без притеснения“.

Служебният премиер каза още, че резултатите от изборите трябва да кореспондират с нагласата на избирателите и новият парламент да отразява обективно дадената електорална подкрепа за всяка партия и коалиция.

„Целта е следващият парламент да бъде едновременно ефективен и да е в състояние да взема този тип решения, които са необходими за бъдещето на държавата“.

И към партиите се обърна Стефан Янев. Призова ги също да са отговорни и да загърбят популизма и пиар акциите като са национално отговорни и допълни:

„Защото се опасявам, че предстоят трудни времена. Бъдещото разположение на силите в парламента трябва да формира едно стабилно мнозинство и стабилно подкрепено правителство, което да е в състояние да взима непопулярни решения.“

Янев смята, че изборите са фундамент на демокрацията и онзи момент, в който отговорностите от хората отиват към политиците, затова и всички трябва да работят отговорно.

Свързани статии
Рашков: Предстои реформа в МВР МВР отчита спад на престъпленията през 2021 Янев уволни двама свои заместници Премиерът призова за активно гласуване в неделя МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР работи по 100 случая за купуване на гласове Янев назначи нов зам.-министър от Оксфорд МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция Стефан Янев назначи нови зам.-министри в кабинета си
Тагове
Стефан Янев търговия с вот МВР
Коментари

Още от последните новини