Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове

Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове - E-Burgas.com

16 досъдебни производства са образувани вече в прокуратурата, две са от тази сутрин

Все по-любопитни подробности изплуват след неспиращите полицейски акции срещу търговията на вот в Бургаска област. Опитващите да наложат контрол над вота са превърнали „занаята“ в нещо като професия и разполагат със списъци на физически лица с техните три имена, ЕГН и други лични данни. На тях впоследствие предлагат брашно, колбаси, макарони и пр., обещават се опрощения на заеми, вучери, дърва и т.н. Тези факти разкриха ръководителите на бургаската Апелативна прокуратура и ОД МВР – Георги Чинев и ком.Калоян Калоянов.

Те обявиха още, че откакто са започнали акциите срещу контролиран вот в региона са съставени 16 досъдебни производства, две са само от тази сутрин, а вероятно броят им ще се увеличи. Събрани са различни по вид и обем веществени доказателства, а задържаните лица са 24. Замесени са общините Бургас, Поморие, Несебър, Средец, Руен и Карнобат.

Едно от най-любопитните неща, е че са открити трудови договори на лица със заплати 5-цифрени суми. Предполага се, че реалното предназначение на парите, е именно за тежката криминална дейност.

Междувременно стана ясно, че ЦИК са дали разрешение относно исканият имунитет на кандидат-депутатът Цветелин Георгиев от главния прокурор Иван Гешев. Не е ясно, обаче, той привлечен ли е като обвиняем, тъй като информация по казуса може да даде единствено наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Свързани статии
МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Над 50% от българите доволни от МВР Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата Бургаската апелативна прокуратура с впечатляващ отчет за 2021 Магистрат от спецпрокуратурата получи "кърваво писмо" със смъртна заплаха Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Надежда Йорданова: Спецправосъдието се използва като бухалка срещу неудобните Зам.-министър на МВР: Правим всичко, за да отговорим на справедливите искания на служителите Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ
Тагове
прокуратура търговия с вот МВР Георги Чинев Калоян Калоянов
Коментари

Още от последните новини