Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове

Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове - E-Burgas.com

16 досъдебни производства са образувани вече в прокуратурата, две са от тази сутрин

Все по-любопитни подробности изплуват след неспиращите полицейски акции срещу търговията на вот в Бургаска област. Опитващите да наложат контрол над вота са превърнали „занаята“ в нещо като професия и разполагат със списъци на физически лица с техните три имена, ЕГН и други лични данни. На тях впоследствие предлагат брашно, колбаси, макарони и пр., обещават се опрощения на заеми, вучери, дърва и т.н. Тези факти разкриха ръководителите на бургаската Апелативна прокуратура и ОД МВР – Георги Чинев и ком.Калоян Калоянов.

Те обявиха още, че откакто са започнали акциите срещу контролиран вот в региона са съставени 16 досъдебни производства, две са само от тази сутрин, а вероятно броят им ще се увеличи. Събрани са различни по вид и обем веществени доказателства, а задържаните лица са 24. Замесени са общините Бургас, Поморие, Несебър, Средец, Руен и Карнобат.

Едно от най-любопитните неща, е че са открити трудови договори на лица със заплати 5-цифрени суми. Предполага се, че реалното предназначение на парите, е именно за тежката криминална дейност.

Междувременно стана ясно, че ЦИК са дали разрешение относно исканият имунитет на кандидат-депутатът Цветелин Георгиев от главния прокурор Иван Гешев. Не е ясно, обаче, той привлечен ли е като обвиняем, тъй като информация по казуса може да даде единствено наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Свързани статии
28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана Мъж получи условна присъда за търговия с вот 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Прокуратурата повдигна обвинения на трима сирийци за фаталната катастрофа Старши комисар Калоян Калоянов: Задържани са всички замесени в катастрофата МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години
Тагове
прокуратура търговия с вот МВР Георги Чинев Калоян Калоянов
Коментари

Още от последните новини