Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове

Как се търгува вот в Бургаско – от брашно и макарони до опрощаване на борчове - E-Burgas.com

16 досъдебни производства са образувани вече в прокуратурата, две са от тази сутрин

Все по-любопитни подробности изплуват след неспиращите полицейски акции срещу търговията на вот в Бургаска област. Опитващите да наложат контрол над вота са превърнали „занаята“ в нещо като професия и разполагат със списъци на физически лица с техните три имена, ЕГН и други лични данни. На тях впоследствие предлагат брашно, колбаси, макарони и пр., обещават се опрощения на заеми, вучери, дърва и т.н. Тези факти разкриха ръководителите на бургаската Апелативна прокуратура и ОД МВР – Георги Чинев и ком.Калоян Калоянов.

Те обявиха още, че откакто са започнали акциите срещу контролиран вот в региона са съставени 16 досъдебни производства, две са само от тази сутрин, а вероятно броят им ще се увеличи. Събрани са различни по вид и обем веществени доказателства, а задържаните лица са 24. Замесени са общините Бургас, Поморие, Несебър, Средец, Руен и Карнобат.

Едно от най-любопитните неща, е че са открити трудови договори на лица със заплати 5-цифрени суми. Предполага се, че реалното предназначение на парите, е именно за тежката криминална дейност.

Междувременно стана ясно, че ЦИК са дали разрешение относно исканият имунитет на кандидат-депутатът Цветелин Георгиев от главния прокурор Иван Гешев. Не е ясно, обаче, той привлечен ли е като обвиняем, тъй като информация по казуса може да даде единствено наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Свързани статии
Рашков: Предстои реформа в МВР МВР отчита спад на престъпленията през 2021 Ст. комисар Калоян Калоянов: От 40 до 100 лв. струва купеният глас в региона МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" МВР работи по 100 случая за купуване на гласове МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция Спецпрокуратурата погна група за изнудване със заплахи и насилие По-малко спасители и медицински екипи по морето през септември Задържаха бургазлия за 72-часа, повдигат му обвинение за отвличане
Тагове
прокуратура търговия с вот МВР Георги Чинев Калоян Калоянов
Коментари

Още от последните новини