Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център

Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център - E-Burgas.com

С Решение на Министерски съвет от тази седмица на Община Поморие се прехвърля собствеността върху имот – частна държавна собственост, намиращ се на ул. „Патриарх Евтимий“ № 5 в гр. Поморие, а именно Старият съд. Това споделиха от пресцентъра на местната администрация.

Атрактивният имот в центъра на града е с площ 431 кв. м и представлява терен със сгради в него, с обща площ 141 кв. м. Намерението на Община Поморие е да превърне старата и порутена сграда в нов Общински литературен център „Яворов“ за провеждане на безплатни образователни, културни и младежки дейности.

Свързани статии
Реорганизация на движението в Поморие заради фестивал на хората Нови скулптури красят Поморие от днес (Снимки) Санират нови две социални сгради в Поморие Детска градина в Поморие ще обучава по програмата Еразъм+ Над 80 души се включиха в пробега на Поморие Премахнаха опасно дърво в Поморие Атрактивно 10-километрово трасе очаква ентусиасти за пробега "Поморие-Рън" Туристическият бранш в Поморие се надява през август да компенсират загубите до момента Поморие приема фестивал на българското кино Оставиха в ареста Петър, обвинен в палеж на микробус в Поморие
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини