Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център

Държавата даде Стария съд в Поморие на общината, превръщат го в литературен център - E-Burgas.com

С Решение на Министерски съвет от тази седмица на Община Поморие се прехвърля собствеността върху имот – частна държавна собственост, намиращ се на ул. „Патриарх Евтимий“ № 5 в гр. Поморие, а именно Старият съд. Това споделиха от пресцентъра на местната администрация.

Атрактивният имот в центъра на града е с площ 431 кв. м и представлява терен със сгради в него, с обща площ 141 кв. м. Намерението на Община Поморие е да превърне старата и порутена сграда в нов Общински литературен център „Яворов“ за провеждане на безплатни образователни, културни и младежки дейности.

Свързани статии
Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива Pavell & Venci Venc идват за паленето на коледните светлини в Поморие Кметът на Поморие настоява за целогодишни пасажерски полети от летище Бургас
Тагове
поморие
Коментари

Още от последните новини