Даниел Митов: Путин действа като Хитлер, целта на Русия е да завземе Украйна

Даниел Митов: Путин действа като Хитлер, целта на Русия е да завземе Украйна - E-Burgas.com

Бивш наш външен министър коментира военната атака на Русия срещу Украйна.

Властта трябваше да предприеме действия отдавна. На първо място българското правителство трябва да се погрижи за българите в Украйна. Ситуацията може много бързо да ескалира, Руската декларация действа безотговорно. Това заяви Даниел Митов, бивш външен министър, в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

“Диктаторите приемат дипломацията за проява на слабост. Путин действа по същия начин, по който действа Хитлер”, категоричен беше той. Според него България трябва да започне да сформира кризисни щабове.

Той коментира действията на правителството и по-конкретно тази на Стефан Янев, според когото не бива да се бърза да се нарича ситуацията в Украйна война: “Тези хора продължават да ни убеждават в нещо друго, а не това, което виждаме. Не било война, били действия. Това може да се роди в главата само на някой, който смята, че Крим е руски”.

По думите му хората, които управляват, не си дават сметка за ситуацията или имат зависимости. На базата на думите на Стефан Янев Митов допусна, че може би сред управляващите има такива, които имат собствен дневен ред относно Русия.

Според него се цели връщане на постсъветското влияние на Русия: “Целта е разрушаване на сегашната архитектура на международната сигурност. Русия не може да вирее на в свят на правото. На нея ѝ трябва свят от 19-ти век: който е по-голям определя съдбата на останалите. Русия води война с демокрациите. Краткосрочната цел е завземането на Украйна”. Като първа стъпка в тази насока определи присъединяването на Донецк и Луганск.

По думите му НАТО ще стои далеч, за да избегне ситуация, при която ще загине войник на Алианса.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна
Коментари

Още от последните новини