По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците

По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците - E-Burgas.com
Снимка: Архив

Нова по-бърза връзка между екипите на Спешна помощ и болниците у нас. Системата ще бъде представена от министрите на здравеопазването и електронното управление, пише NOVA.

Технологията е създадена от Информационно обслужване. Целта е да не се стига до случаи, в които заради претоварване на лечебни заведения, пациентите да бъдат връщани и да се търси друга болница със свободен капацитет.

Друг проблем е липсата на обратна връзка дали пациентът е хоспитализиран по клинична пътека, или е изписан. С новата система трябва да се обхване цялата верига от получаването на сигнала на спешния телефон 112 до статуса на пациента след трансфера му в болницата.

Свързани статии
Болници у нас пред закриване заради липса на лекари От август ще се издават електронни направления за хоспитализация Сербезова: Трябва да има мандатност на директорите на болници Сербезова: Болниците да са готови за прием и лечение на пациенти с ковид Антон Тонев, ПП: Бежанците няма да повлияят на джоба на болниците България е единствената държава без алгоритъм за спешната помощ Ще изпаднат ли общинските болници във финансов колапс заради тока? Болниците са в готовност да поемат новата вълна Пламен Таушанов: У нас има свръх хоспитализация, затова е настискът върху здравната система Възстановяват плановия прием в болниците от понеделник
Тагове
спешна помощ болници
Коментари

Още от последните новини

Спорт
По-бърза връзка между Спешна помощ и болниците - E-Burgas.com

Регата 24 Май