Бургаският съд лепна 4 години на финансов измамник

Бургаският съд лепна 4 години на финансов измамник - E-Burgas.com

Бургаският съд наложи ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Радослав Ц., подсъдим за измама, извършена при условията на опасен рецидив.  

Той е подсъдим за това, че измамил четири лица, с общо  790 лева. Престъпните деяния са осъществени за времето от 26.09.2019 година до 13.10.2019 година в град Бургас. Престъплението е квалифицирано по чл.211, предл. 2, вр. чл.209, ал.1, вр. чл.29, ал.1,б. „а“, вр. чл.26, ал. 1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив.

По време на разследването е установено, че Радослав използвал различни начини, за да измами всеки един от четиримата пострадали.

При един от случаите получил парична сума от мъж, с която да му закупи изгодно мобилен телефон.

При втория случай получил парична сума от  друг мъж, за да му закупи изгодно 8 стека цигари. Радослав взимал парите, но не доставял уговореното.

При третия случай  измамил жена, че ще закупи мобилния й телефон за сумата от 90 лева. Пострадалата му го предоставила за преглед, а той успял да я заблуди и го отнел, след което измамил и таксиметров шофьор за сумата от 20 лева. При всеки от случаите пострадалите лица са сигнализирали в полицията.   

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа
Тагове
съд присъда
Коментари

Още от последните новини