Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания

Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания - E-Burgas.com

Община Бургас използва възможността да изразходва част от средствата от непроведени спортни мероприятия за битката срещу коронавируса. Това разкри общинският съветник Красимира Маркович. Както е известно медиците от цялата страна в момента са на предела на възможностите си и преуморени от нестивхащата зараза.

Все пак Общинският съвет днес гласува 36 хил. лева от непроведени спортни мероприятия да бъдат разпределени по линия спорт. По 10 хил. лева ще получат детско-юношеската школа на Черноморец и дофинансирането на турнира по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова“, а 16 хил.лв. ще получи волейболният шампион „Нефтохимик 2010“, който наскоро изразходил значителна сума пари в чужбина без да има приход.

Кметът на община Бургас Димитър Николов алармира съветниците до края на годината да не правят допълнителни разхищения за спортни мероприятия предвид усложнената обстановка с ковид пандемията.

Свързани статии
Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят 903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира Приеха Бюджет 2022 в Поморие, пари са заложени във всички сфери и дейности 321 са новозаразените с коронавирус Одобриха Бюджет 2022 в Бургас В Айтос гласуват бюджета на 19 април
Тагове
коронавирус бюджет
Коментари

Още от последните новини