Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания

Бургас се бори срещу ковид и със средства от непроведени спортни състезания - E-Burgas.com

Община Бургас използва възможността да изразходва част от средствата от непроведени спортни мероприятия за битката срещу коронавируса. Това разкри общинският съветник Красимира Маркович. Както е известно медиците от цялата страна в момента са на предела на възможностите си и преуморени от нестивхащата зараза.

Все пак Общинският съвет днес гласува 36 хил. лева от непроведени спортни мероприятия да бъдат разпределени по линия спорт. По 10 хил. лева ще получат детско-юношеската школа на Черноморец и дофинансирането на турнира по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова“, а 16 хил.лв. ще получи волейболният шампион „Нефтохимик 2010“, който наскоро изразходил значителна сума пари в чужбина без да има приход.

Кметът на община Бургас Димитър Николов алармира съветниците до края на годината да не правят допълнителни разхищения за спортни мероприятия предвид усложнената обстановка с ковид пандемията.

Свързани статии
Отново ръст на заразените с ковид, 566 за денонощие Ковид превзе отново всички общини в областта Девет общини в Бургаско без нито един случай на ковид, но смъртността не отстъпва 544 са новите случаи на ковид в страната, Бургас на второ място 15 нови случая на коронавирус в Бургас Кметът на Созопол кани местната общност на публично обсъждане на бюджета 552 са новите случаи на ковид, от днес част от мерките падат 41 са новите случаи на ковид в Бургас, двама са починали 6728 пребориха коронавируса за едно денонощие, 535 са новите случаи Половината област без нито един случай на ковид, за първи път и без починали
Тагове
коронавирус бюджет
Коментари

Още от последните новини