Бургас е домакин на финала на националното състезание за финансиране на стартъпи

Бургас е домакин на финала на националното състезание за финансиране на стартъпи - E-Burgas.com

Националното състезание за стартиращи компании дава шанс на иновативните проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си. Фондът за дялови инвестиции Innovation Capital стартира своята дългоочаквана акселераторска програма - XLRadar, която ще подпомага стартъпи. Предприемачи от цялата страна могат да кандидатстват със своите проекти и да спечелят инвестиция от 50 000 лв, съобщават от Innovation Capital (Иновейшън Кепитъл).

Финалистите се събраха на стартъп лагер в експоцентър "Флора" в Морската градина, който стартира днес в 10:00 ч. Партньор на събитието е Община Бургас. На 3-дневния лагер ще бъдат покрити теми като маркетинг, бизнес планиране, изграждане на дигитални продукти, спазване на правната рамка и др., за да бъдат консултирани и подготвени от ментори с различна експертиза за оптимално представяне на финалния демо ден. В неделя, 5 юли, от 19 ч., ще се проведат и финалните презентации в нетипично шоу под звездите с плажна атмосфера, пред очите на менторите и инвеститори от София, които ще оценят най-добрите екипи, а победителят ще получи финансиране от 50 000 лв.

От екипа на Innovation Capital съобщават, че все още има 3 места за предприемачи, които имат интересни бизнес идеи и биха искали да се включат в събитието.

 

Коментари

Още от последните новини