Бразилец кацна на Летище София с 2 кг. кокаин в куфара си (видео)

Бразилец кацна на Летище София с 2 кг. кокаин в куфара си (видео) - E-Burgas.com

Митнически служители от отдел „Борба с наркотрафика“ в Териториална дирекция Митница София  задържаха 2.135 кг кокаин при проверка на багаж на пътник.

Наркотикът е открит в куфара на бразилски гражданин, пристигнал на 7 февруари на Летище София от Сао Пауло, Бразилия, транзит през Доха до София с полет на Катарските авиолинии.

По метода „анализ на риска“ митническите служители селектират пътника за проверка и след сканиране на багажа му  установяват, че под подплатата на чекиран платнен черен куфар са скрити черни пакети. Намерените два пакета съдържат бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест реагира на кокаин. Откритият наркотик е с общо тегло 2.135 кг. 

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София под надзора на Софийска градска прокуратура.

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 07.02.2022 г. в гр. София, на терминал – 2, летище София, при извършена проверка от служители на ТД Митница София, без надлежно разрешително пренесъл през границата на страната 2.135 кг.  наркотично вещество – кокаин – престъпление по чл. 242, ал. 2 от НК.

В санкционната част на тази норма, законодателя е предвидил наказание „лишаване от свобода“ в размер от 10 до 15 години.

Софийски градски съд (СГС) уважи искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишния бразилски гражданин А. С. Съдът прие мотивите на прокуратурата, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение, както и високата степен на обществена опасност на деянието. Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

 

Свързани статии
Акция на полицията в домовете на бургаски дилъри 2 години и 10 месеца пандиз за дилър в Слънчев бряг Тежки дни очакват Христо и Георги, които опитаха пренесат наркотици в Турция Хванаха бургаски криминоген с подвижна лаборатория за наркотици (Снимки) Хванаха поредния готвач на пико в Бургас Сдружение разкри тревожна тенденция: Все по-малки деца посягат към наркотици Колумбия задържа кокаин за 75 млн. долара, бил предназначен за България (видео) Бургаският съд наложи най-тежката мярка на местен дилър Хванаха млад дилър край училище в Бургас Готвач и дилър на пико от "Меден рудник" ще търка нара в бургаския затвор
Тагове
наркотици
Коментари

Още от последните новини