Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана

Бойко Рашков: Оградата на границата изобщо не е поддържана - E-Burgas.com

В окаяно състояние е оградата по границата с Турция. Това е изводът от изказването както на служебния премиер Стефан Янев и вътрешния министър Бойко Рашков, които отговаряха на въпросите на депутатите заради увеличаващия се мигрантски натиск. Силовият министър обяви от трибуната - съоръжението не е поддържано по никакъв начин, на някои места има срутища, пробиви и паднали части.

Служебният премиер обяви - направени са разчети за нужния допълнителен бюджет за ремонт. Комисията по отбрана е готова да подкрепи предложението в процеса на актуализация на бюджета между първо и второ четене. 

За възстановяване на оградата по границата с Турция в спешен порядък призова служебният силов министър Бойко Рашков.

“Нашата държава е възложила поддръжката на това съоръжение на областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково. Очевидно по разни причини, една от които е финансова, такава поддръжка не е реализирана изобщо до настоящия момент. Това ще наложи в много спешен порядък да се възстанови оградното съоръжение, защото се оказа, че то е сериозно препятствие срещу нелегални мигранти, които идват от Турция“, добави Рашков.

Служебният вътрешен министър посочи още, че през месец август мигрантският натиск се е увеличил със 17%. Към 23 август в домовете за временно настаняване на чужденци са настанени 953 лица, при общ капацитет от 1260 места. Министърът обясни, че на 16 август е бил отворен ремонтираният център в Елхово и общият капацитет на местата за настаняване е увеличен с 200 места. По думите му, ако се увеличи мигрантският натиск, е възможно да се пуснат в експлоатация изградените през 2020 г. центрове в Любимец и Елхово. Към настоящия етап не се налага изграждане на нови центрове.

Свързани статии
МВР възлага ремонта на оградата на Министерството на отбраната МВР работи по 100 случая за купуване на гласове Ремонтират оргадата на границата с Турция с 5 млн. лева Пожарникар, шофиращ такси на роднина, превозвал нелегално трима афганистанци Бойко Рашков: Гешев е безконтролен, но престъпленията, които разследваме са с дълга давност МВР вече пази оградата на границата с Турция (Видео) Бойко Рашков търси кандидати за 17 вакантни позиции в бургаската полиция Искат постоянен арест за трафикант, прекарал 38 мигранти край Росенец Кои са най-богатите политици у нас? МВР поема оградата на границата с Турция, 4 млн.лв. са нужни за ремонта й
Тагове
ограда граница бежанци Бойко Рашков
Коментари

Още от последните новини