Бойко Борисов: Ще направим голяма добрина за трафика в Бургас (видео)

Бойко Борисов: Ще направим голяма добрина за трафика в Бургас (видео)  - E-Burgas.com

Започва търсенето на строител на Северния обход, който ще изведе трафика за Слънчев бряг извън града

Другата седмица стартира обществената поръчка за избор на строител на Северния обход на Бургас.  Това стана ясно от видеото, което публикува премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на АМ „Европа“ между Калотина и Драгоман.

"Ще направим голяма добрина за целия трафик в Бургас. Много ще се облекчи. Не много, а ще стане чудно." заяви Борисов във видеото. Той коментира темата заедно с вицепремиера Томислав Дончев, финансовия министър Владислав Горанов и зам. министъра на регионалната политика и благоустройството Николай Нанков.

Именно Нанков съобщи на примиера новината, че обществената поръчка за избор на строител на Северния обход на Бургас ще бъде обявена другата седмица. 

"На 100% имаме проектна готовност, назначили сме терен на обекта, отчуждителните процедури са готови и другата седмица стартира обществената поръчка." заяви Нанков. 

Очаква се с реализирането на обходния път целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, да се пренасочи извън града. 

Свързани статии
Движението по Северния обход започва от понеделник Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града Отварят офертите за изграждането на Северния обход АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход
Тагове
Северен обход
Коментари

Още от последните новини