Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали

Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали  - E-Burgas.com
Така изглеждаше Северния обход на Бургас през март - три месеца след започване на строителството

Бившият премиер дойде да разгледа обекта, пусна се с "Шкодичката" по чакъла

"Да се надяваме, че срокът за Северния обход до края на годината ще бъде спазен. Щом община Бургас издава разрешителни, значи до 10 години около пътя ще има квартали."

Това заяви бившият премиер Бойко Борисов, който заедно с кмета Димитър Николов разгледаха днес обекта. 

Димитър Николов потвърди, че в момента се променят подробните устройствени планове на територията около пътя, за да може да бъде използвана за търговия, бизнес и смесено строителство. 

Строителството на новата пътна отсечка с дължина 4,7 км., която трябва да изведе транзитния трафик за Северното Черноморие извън Бургас стартира в началото на годината. По документи обаче срокът е 18 месеца, което предполага, че пътят и всички прилежащи съоръжения към него трябва да бъда готови в средата на следващата година. 

"Щом шкодичката се разхожда така спокойно по чакъла, значи има добър напредък. До два месеца трасето трябва да бъде асфалтирано" 

Той не пропусна да упрекне новата власт, като според него работата по обекта може да бъде спряна, ако "вземат парите".

 

 

 

 


  

Свързани статии
Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Радев призова Борисов да се кандидатира за президент Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Кои са най-богатите политици у нас? Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави Борисов след разпита: Давах сведения за сигнали от 2009 година, че някой нещо чул, че някой ще го го ям Борисов се явява на разпит в МВР, ще бъде ли задържан? Борисов бил извикан за разпит заради заплаха за убийство на бизнесмен?
Тагове
Северен обход Бойко Борисов
Коментари

Още от последните новини