Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали

Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали  - E-Burgas.com
Така изглеждаше Северния обход на Бургас през март - три месеца след започване на строителството

Бившият премиер дойде да разгледа обекта, пусна се с "Шкодичката" по чакъла

"Да се надяваме, че срокът за Северния обход до края на годината ще бъде спазен. Щом община Бургас издава разрешителни, значи до 10 години около пътя ще има квартали."

Това заяви бившият премиер Бойко Борисов, който заедно с кмета Димитър Николов разгледаха днес обекта. 

Димитър Николов потвърди, че в момента се променят подробните устройствени планове на територията около пътя, за да може да бъде използвана за търговия, бизнес и смесено строителство. 

Строителството на новата пътна отсечка с дължина 4,7 км., която трябва да изведе транзитния трафик за Северното Черноморие извън Бургас стартира в началото на годината. По документи обаче срокът е 18 месеца, което предполага, че пътят и всички прилежащи съоръжения към него трябва да бъда готови в средата на следващата година. 

"Щом шкодичката се разхожда така спокойно по чакъла, значи има добър напредък. До два месеца трасето трябва да бъде асфалтирано" 

Той не пропусна да упрекне новата власт, като според него работата по обекта може да бъде спряна, ако "вземат парите".

 

 

 

 


 



 

Свързани статии
Движението по Северния обход започва от понеделник Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
Северен обход Бойко Борисов
Коментари