Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града

Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града - E-Burgas.com

От 5 януари започват строителните дейности

Дойде времето за старта на строителните дейности по изграждане на Северния обход на Бургас. Заедно с Южния, той ще осигури пълното извеждане на транзитния автомобилен трафик извън града. Това заяви бургаският кмет Димитър Николов в навечерието на Нова година, като добави, че двата обхода правят по-бързо, безопасно и комфортно пътуването от вътрешността на страната към курортите на юг и север от Бургас, което носи допълнителна звезда на регионалния туризъм.

На 5 януари 2021 г. стартира изграждането на обект: Обходен път на гр. Бургас – от км. 230+700 на път I-9 Сарафово-Бургас до км. 493+550 на път I-6 Ветрен-Бургас – и локални платна. За целта се въвежда временна реорганизация на движението на път I-6 Ветрен-Бургас преди вход-изходите на селскостопанския надлез в двете посоки. Тя ще е в сила до 16.06.2022 г.

„Това е изключително важен за нас проект, тъй като Северният обход дава и възможност за развитие на Бургас в западна посока с търговско-индустриални дейности. Неговите локали ще дадат път за развитието на нови бизнес начинания“, смята Николов.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала "Тракия" автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво. През вече отчуждените части от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход.

При Пети километър ще се изгради мостово съоръжение, като е предвидена и връзка към предприятията и свободните парцели наоколо, които се оформят като перспективна бизнес зона. След Пети километър новият път продължава до района на Тенис център "Авеню" и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от типа тромпет, а под него малко кръгово кръстовище.

Северният обход свършва на това място, като се влива в обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал "Сарафово" към Поморие - Ахелой - Несебър - Слънчев бряг.

Свързани статии
Ремонтират горските пътища около границата с Турция Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Готвят нова наредба за пътищата Ескперти: Лошото състояние на пътищата и липсата на контрол водят до увеличение на жертвите Пътните строители отложиха протестите Стрители ще блокират пътища и по Великден АПИ обяви кои пътища в област Бургас ще бъдат ремонтирани през 2022 година Решават казуса със забавените плащания на пътните фирми в най-кратък срок АПИ: Кръпките по пътищата са временно решение, ремонтите ще започнат при по-топло време 439 снегорина почистват републиканските пътища
Тагове
северен обход пътища
Коментари

Още от последните новини