Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход

Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход - E-Burgas.com

Очаква се до дни да бъде обявена обществената поръчка за избор на строител на новия път към Слънчев бряг

Общински съвет - Бургас гласува прехвърлянето на имоти по трасето на бъдещия Северен обход на града на държавата. Предложението бе прието с пълно мнозинство от всички общински съветници. 

В Община Бургас е постъпило искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за безвъзмездно прехвърляне на имоти и части от имоти, общинска собственост, засегнати от обекта. С реализирането обходния път целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, ще се пренасочи извън града. 

Към момента, връзката между тези два пътя, по които има голямо тежкотоварно движение от пристанището, безмитната зона и летището на  както и от „Лукойл Нефтохим“ АД, се осъществява по основни улични артерии, по които се извършва движението на масовия градски транспорт, както и вътрешноградското движение между големите жилищни комплекси. 

Очаква се обществената поръчка за избор на строител на Северния обход да бъде обявено до дни. 

Свързани статии
Движението по Северния обход започва от понеделник Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Приеха Северения обход на Айтос като обект с регионално значение Затварят едното платно от Ветрен следващата седмица заради Северния обход Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града Отварят офертите за изграждането на Северния обход АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас Бойко Борисов: Ще направим голяма добрина за трафика в Бургас (видео)
Тагове
Северен обход
Коментари

Още от последните новини