Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход

Бургас прехвърли на държавата имотите по трасето на Северния обход - E-Burgas.com

Очаква се до дни да бъде обявена обществената поръчка за избор на строител на новия път към Слънчев бряг

Общински съвет - Бургас гласува прехвърлянето на имоти по трасето на бъдещия Северен обход на града на държавата. Предложението бе прието с пълно мнозинство от всички общински съветници. 

В Община Бургас е постъпило искане от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за безвъзмездно прехвърляне на имоти и части от имоти, общинска собственост, засегнати от обекта. С реализирането обходния път целият транзитен автомобилен поток, движещ се по двата основни пътя – І-6 „София-Бургас“ и І-9 „Бургас – Слънчев бряг“, ще се пренасочи извън града. 

Към момента, връзката между тези два пътя, по които има голямо тежкотоварно движение от пристанището, безмитната зона и летището на  както и от „Лукойл Нефтохим“ АД, се осъществява по основни улични артерии, по които се извършва движението на масовия градски транспорт, както и вътрешноградското движение между големите жилищни комплекси. 

Очаква се обществената поръчка за избор на строител на Северния обход да бъде обявено до дни. 

Свързани статии
Димитър Николов: Дойде време за изграждането на Северния обход и пълното извеждане на трафика извън града Отварят офертите за изграждането на Северния обход АПИ обяви още една поръчка за Северния обход на Бургас Бойко Борисов: Ще направим голяма добрина за трафика в Бургас (видео) Бургас прехвърля имоти на държавата заради Северния обход
Тагове
Северен обход
Коментари

Още от последните новини