"Борисов 3" оцеля

Снимка: БНТ

Петият вот на недоверие към правителството не мина в парламента. 

С наличие на кворум, председателят Цвета Караянчева откри заседанието на Народното събрание, за да подложи на гласуване вота на недоверие срещу кабинета „Борисов 3”. Вотът бе отхвърлен с 237 гласували. "За" - 102, "Против" - 124 и "Въздържали се" - 11.

Вотът е неуспешен, обяви председателят на парламента Цвета Караянчева веднага след гласуването. Депутатите на БСП пък напуснаха залата.

Вотът на недоверие към кабинета "Борисов 3" беше внесен от 77 народни представители от "БСП за България" заради "провала в политиката за противодействие на корупцията".

Това е пети опит на социалистите да свалят правителството и втори по темата за корупцията. Депутатите вече проведоха двучасови дебати, отново заседавайки извънредно в началото на седмицата, на фона на нестихващите граждански протести в София и други големи градове на страната.

Министър-председателят Бойко Борисов не присъства на вота, защото все още пътува към България след срещата за бюджета на ЕС, където България получи европейски средства в размер на близо 29 млрд. евро до 2027 г.

Коментари

Още от последните новини

Светът

TikTock

Светът

Африка