Богослужения в храм "Св.Св. Кирил и Методий" ще се излъчват онлайн

Богослужения в  храм

От Велики четвъртък до края на Страстната седмица всички  църковни богослужения ще се излъчват онлайн. Миряните ще могат да гледат службите на живо Катедрален храм "Св.Св. Кирил и Методий" във фейсбук страницата на Община Бургас.

Тази договореност бе постигната на среща между  Общинския кризистния щаб   и Архиерейското наместничество в морския град още миналата седмица, след като Сливенският митрополит Иоаникиий призова енориашите през Великденските празници да останат по домовете си и да отправят своите молитви оттам.Онлайн ще бъде излъчена и тържествената вечерна служба на Възкресение Христово.  Пасхата ще върви и на големи екрани пред катедралния храм както всяка година. Община Бургас ще постави и стикери на площада откъде ще може да се гледа богослужението. Стикерите  ще бъдат поставени на нужното отстояние.Всички тези мерки се предприемат, с цел избягването на струпване на много хора на едно място и  ограничаване доколкото е възможно от зарязаване с короновирусна инфекция.Храмовете ще останат отворени, затова администрацията е предприела нужните мерки,  но призоваваме бургазлии да останат вкъщи  и да гледат службите, които ще се предават на живо.

Ето кога ще са службите 

Велики Четвъртък 08.00 часа  и 18.00 часа

Разпети Петък         07.00  часа   и  18.00- часа

Велика Събота       08.00 часа и 23.00  часа

Свързани статии
Над 10 хиляди допълнителни места в БДЖ по празниците Засилен интерес по Северното Черноморие за великденските празници Строят камбанария от дялан камък към църквата в Българово Здравното министерство пусна препоръки по празниците Църквата отбелязва отсичането на главата на свети Йоан Кръстител Спектакълът "Оскарите в музиката" открива Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ Засилен трафик в страната и към границата с Гърция Бургаската църква "Св.Св. Кирил и Методий" възвръща автентичния си облик (Снимки) Най-старият храм по Южното Черноморие тъне в разруха Националният щаб: Ще разберем дисциплината си от празниците около 7 януари
Тагове
църква религия празници
Коментари

Още от последните новини