Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово изхвърляне на ваксини

 Богдан Кирилов: Няма да се стигне до масово изхвърляне на ваксини - E-Burgas.com

”На този етап има единствено единични случаи на изхвърлени ваксини. Важно е да отбележим, че при многодозовите флакони винаги има загуби.” Това заяви директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов пред NOVA.

"Една част от дозите не могат да бъдат реализирани. Когато напредна кампанията и има много ваксинационни пунктове, много участващи медицински екипи, а желанието на хората е по-ниско, това създава предпоставка за загуба на дози. В никакъв случай обаче не може да се твърди, че ще се стигне до масово унищожаване на ваксини, които са налични в страната”. - допълни той.

Свързани статии
Бургаски лекар е поставил най-много ковид ваксини у нас Над 800 хиляди българи са със завършен цикъл на ваксинация Малко над 100 хил. души са ваксинирани в област Бургас, половината с две дози Предлагат въвеждане на туристически ваучери на всеки ваксиниран срещу ковид Близо 1500 души в област Бургас се ваксинираха в сряда Разполагат ваксинационен кабинет в замъка край Равадиново РЗИ: Какво е важно да знаем за ваксините срещу COVID-19? Пунктове за ваксиниране ще има и този уикенд, ето къде Разполагат ваксинационен пункт в Созопол Проф. Кантарджиев: Създава се недоверие и хората не искат да се ваксинират
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини