Без второ увеличение на минималната работна заплата до края на 2022

Без второ увеличение на минималната работна заплата до края на 2022 - E-Burgas.com

По всяка вероятност няма да има второ увеличение на минималната работна заплата - ние го предлагаме, но не срещаме подкрепа от финансовото министерство и от работодателите, заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Данъците обаче ще останат на същото ниво.

Минималната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще се прибави бонусът от 60 лв. Така тя ще стане 467 лв. от 1 юли. "Тези мерки за подпомагане в кризата не са антиинфлационни, а антикризисни. Те са в подкрепа на всички хора", уточни той.

В Плана за възстановяване и устойчивост се предвиждат 1,2 млн. лева за социалната сфера, каза Гьоков.

 

Свързани статии
Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Кога може да очакваме спад на инфлацията у нас? Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година ООН с мрачна прогноза за цените на храните Експерт: Олиото ще поскъпне с 50%, внасяме зърно от радиоактивни райони в Украйна Печалбите на банките у нас продължават да нарастват Икономисти говорят за забавяне на инфлацията Служебният вицепремиер: Без приет бюджет не може да се актуализира минималната работна залата Скъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпват Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв.
Тагове
заплата гьоков пари
Коментари

Още от последните новини