Без второ увеличение на минималната работна заплата до края на 2022

Без второ увеличение на минималната работна заплата до края на 2022 - E-Burgas.com

По всяка вероятност няма да има второ увеличение на минималната работна заплата - ние го предлагаме, но не срещаме подкрепа от финансовото министерство и от работодателите, заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Данъците обаче ще останат на същото ниво.

Минималната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще се прибави бонусът от 60 лв. Така тя ще стане 467 лв. от 1 юли. "Тези мерки за подпомагане в кризата не са антиинфлационни, а антикризисни. Те са в подкрепа на всички хора", уточни той.

В Плана за възстановяване и устойчивост се предвиждат 1,2 млн. лева за социалната сфера, каза Гьоков.

 

Свързани статии
Служебният вицепремиер: Без приет бюджет не може да се актуализира минималната работна залата Скъпотия: Сиренето, кашкавалът, маслото и яйцата отново поскъпват Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. КНСБ настоява за 800 лева минимална заплата от октомври Средната работна заплата прехвърли 1000 лева във всички региони Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно Област Бургас е на 11-то място в страната с 1272 лв. средна заплата Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи Вдигат минималната заплата на 760 лева Минималната заплата от днес е 710 лева
Тагове
заплата гьоков пари
Коментари

Още от последните новини