Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината

Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината - E-Burgas.com

От оперативния кризисен щаб в Бургас съобщиха, че всички 211 социално слаби бургазлии, които не отговарят на критериите за помощ от Програмата на Общинския съвет, са предоставени дарителски пакети от община Бургас.

До момента за получаване на помощи от Програмата на Общинския съвет са подадени 656 заявления, комисията е разгледала 346. Раздадени са 125 хранителни пакета на обща стойност 11 220.

Потребителите по програмата на Министерството на социалната политика "Топъл обяд" получават храната си от екипи на Община Бургас. От нея може да се възползват и хора под карантина, ако заявят това желание. Очаква се до края на седмицата броят на потребителите да надхвърли 200 души.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Цените на храните отново се вдигат Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Нови 735 млн. лв. потичат за бизнеса Близо 1000 фирми ще получат безвъзмездно 260 млн. лв. България е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанците Областният кризисен център набира дарения за най-малките украински бежанци Отпускат финансова помощ за децата без място в детските градини Автобусни превозвачи получиха над 9,3 млн.лв. помощ
Тагове
помощи храни
Коментари

Още от последните новини