Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината

Бедни бургазлии, некласирани за помощи от програмата на Общински съвет, получиха пакети от общината - E-Burgas.com

От оперативния кризисен щаб в Бургас съобщиха, че всички 211 социално слаби бургазлии, които не отговарят на критериите за помощ от Програмата на Общинския съвет, са предоставени дарителски пакети от община Бургас.

До момента за получаване на помощи от Програмата на Общинския съвет са подадени 656 заявления, комисията е разгледала 346. Раздадени са 125 хранителни пакета на обща стойност 11 220.

Потребителите по програмата на Министерството на социалната политика "Топъл обяд" получават храната си от екипи на Община Бургас. От нея може да се възползват и хора под карантина, ако заявят това желание. Очаква се до края на седмицата броят на потребителите да надхвърли 200 души.

Свързани статии
Oтпускат 28 млн. лв. за обезщетения в сферата на образованието Започна изплащането на еднократните 50 лева към пенсионерите Храните поскъпнали почти двойно, сиренето става лукс Търговци на плодове и зеленчуци протестират срещу нова наредба на БАБХ Падат цените на плодовете и зеленчуците Обсъждат удължаване на мярката 60/40 Българите все по-често пазаруват от кварталния магазин за сметка на супермаркета Агнешкото на родния пазар е 99% българско БАБХ унищожава над 1 т негодна храна и близо 200 кг мляко Ето как изглеждат помещенията, където се приготвя храната за над 2000 нуждаещи се (Снимки)
Тагове
помощи храни
Коментари

Още от последните новини