Българските превозвачи все по-трудно правят курсове от и до Русия

Българските превозвачи все по-трудно правят курсове от и до Русия - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Изключването на Русия от мрежата за международни разплащания SWIFT затруднява българските транспортни фирми, казаха пред БНР от Съюза на международните превозвачи.  

Основно от Русия се превозват желязо и дървесина, а-  когато има реколта - зърно от Украйна.

От Съюза на международните превозвачи казаха, че има български шофьори, които отказват да пътуват от и за Русия, независимо от маршрутите, които използват, заради изключването на руски банки от системата SWIFT.

Йордан Арабаджиев, председател на организацията каза още, че това крие риск от евентуално неразплащане от страна на руските им партньори:"Изплащането на превозите се извършва между 30 и 90 дни и това изключително много затруднява нашите превозвачи, които са в голям риск да не си получат средствата, които са договорени към момента, по-скоро налице е ситуация, при която може би изцяло ще спре транспортът от и до Русия".

Заради случващто се в Украйна маршрутите, които използват българските шофьори и забавянето на граничните пунктове, водят до оскъпяване на превоза и съответно стоката до крайния потребител.

"По моя информация голяма част от нашите фирми се затрудняват и се въздържат от такива превози. Да се надяваме, че войната ще приключи скоро и нашите превозвачи ще започнат да използват отново превозите от и до Русия".

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване 6 милиона семейства са без ток в Украйна Захарова заплаши НАТО с война Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад
Тагове
тирове камиони транспорт русия
Коментари

Още от последните новини