Българските превозвачи все по-трудно правят курсове от и до Русия

Българските превозвачи все по-трудно правят курсове от и до Русия - E-Burgas.com
Архив БГНЕС

Изключването на Русия от мрежата за международни разплащания SWIFT затруднява българските транспортни фирми, казаха пред БНР от Съюза на международните превозвачи.  

Основно от Русия се превозват желязо и дървесина, а-  когато има реколта - зърно от Украйна.

От Съюза на международните превозвачи казаха, че има български шофьори, които отказват да пътуват от и за Русия, независимо от маршрутите, които използват, заради изключването на руски банки от системата SWIFT.

Йордан Арабаджиев, председател на организацията каза още, че това крие риск от евентуално неразплащане от страна на руските им партньори:"Изплащането на превозите се извършва между 30 и 90 дни и това изключително много затруднява нашите превозвачи, които са в голям риск да не си получат средствата, които са договорени към момента, по-скоро налице е ситуация, при която може би изцяло ще спре транспортът от и до Русия".

Заради случващто се в Украйна маршрутите, които използват българските шофьори и забавянето на граничните пунктове, водят до оскъпяване на превоза и съответно стоката до крайния потребител.

"По моя информация голяма част от нашите фирми се затрудняват и се въздържат от такива превози. Да се надяваме, че войната ще приключи скоро и нашите превозвачи ще започнат да използват отново превозите от и до Русия".

Свързани статии
Русия спря туристическите визи за българите Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Рогозин заплаши „страхливите българи“ с балистична ракета „Сармат“ Събев идва на "Капитан Андреево" заради опашките от камиони Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Висш военен в Украйна: Путин има рак, но му остават още няколко години Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация Русия арестува още един свой журналист
Тагове
тирове камиони транспорт русия
Коментари

Още от последните новини