Българин стана трети на Grand Prix по карате киокушин в Япония

Българин стана трети на Grand Prix по карате киокушин в Япония - E-Burgas.com

Кристиян Станков от бургаския СК "Самурай" грабна бронза в категория до 75 кг

Националът по карате киокушин от Българската карате киокушин федерация Кристиян Станков постигна голям успех за страната ни. Той стана трети на престижния турнир Grand Prix по киокушин в Токио, който се проведе в неделя. Състезателят на бургаския СК "Самурай"  спечели бронза в категория до 75 кг. Той е и единственият медалист при мъжете, който не е с японски произход.

В турнира в Токио се включиха около 700 участници от 14 страни. Българската карате киокушин федерация изпрати в Япония осем състезатели. Треньорът на националния отбор по киокушин на България сенсей Захари Дамянов и сенсей Петър Мартинов бяха начело на българския тим в Токио. За здравето на националите ни се грижи доктор Стоян Стаматов.

От българска страна в турнира се включиха и Кристиян Дойчев, Стоян Илчев, Стилиян Петков, Георги Иванов и Йордан Миладинов от мъжете и Ия Костова и Мариела Любенова при жените.

Кристиян е многократен медалист от редица национални и международни състезания. Лауреат на Фондация "Димитър Бербатов", световен шампион по карате киокушин и многократен европейски.

 

Коментари

Още от последните новини